תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
לאחר 3וחצי חודשים בטיפול בארימידקס ועירוי ארדיה
לאימי נעשו בדיקות מיפוי עצמות וסי טי
במיףפוי עצמות
נירשם "התמונה מתאימה להחמרהבפיזור גרורתי בשלד"
האם כדאי להחליף תמונה או טיפול
יש למישהו הצעה על טיפול נוסף?
תודה מראש
לפרופ' / דר' שלום,אימי חלתה בסרטן השד לפני כשנתיים.(בלוטות לימפה צד ימין)בוצע ניתוח להוצאת גידול + 18 בלוטות מתוכן 13 נגועותלאחר מכן עברה טיפול כימותרפי ACT ו 30 הקרנות והוגדרה כ - ניצחה את המחלה..בשנתיים האחרונות היא נמצאת תחת "מעקב" של בית החולים ועוברת כל רבעון/חצי שנה את הבדיקות אשר נקבעו בפרוטוקול בית החולים על מנת לזהות חזרה של המחלה.בין הבדיקות: ממוגרפיה, בדיקות דם לזיהוי תאים סרטניים, צילומים וכו'. כל הבדיקות הראו גוף נקי מגידולים סרטניים.ב 1 במאי, זרוע ימין התנפחה ורצנו לבית החולים. בבית החולים נמסר לנו ע"י האונקולוגית שאמא נעקצה ממשהו ונוצר זיהום פנימי. קיבלנו אנטיביוטיקה ולאחר כמה ימים בהם הנפיחות גדלה והכאבים התעצמו, חזרנו אל האונקולוגית אשר שלחה אותנו לעיסוי לימפטי + חבישות והחליפה לנו את הכדורים לסוג אחר.לא אלאה אותך בפרטים ( עברנו כ 5 רופאים בחודשיים האחרונים- חשד לדלקת במרפק, חשד לפגיעה בעצב, חשד לחסימת כלי דם.. ) כי בדיעבד "שרפנו" חודשיים לחינם. ב 7 ליולי הגענו לאונקולגית כשאמא כבר לא מסוגלת לשאת את הכאבים לכל אורך יד ימין ופריחה יצאה בבית השחי במקום בו היה הניתוח.סוף סוף נשלחנו לביופסיה חיצונית מבית השחי שיצאה לצערי חיובית ואז בבדיקת ה PET CT התקבלו התוצאות המחרידות הללו:צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות סופרקלוויקלריות עד 1.4 ס"מ מימיןחזה:קליטה פתולוגית של FGD בעוצמה גבוהה בגוש לובולרי בבית שחי מימין כ 7X8 ס"מ עוטף את כלי הדם האקסילריים ומתפשט מאחורי הפקטורליסבנוסף קליטה פתלוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות בשערי הריאות עד 1 ס"מבטן:קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במספר נגעים היפודנסיים בשתי אונות הכבד עד 1.5ס"מ.בסיכום: תהליך שאתי מפושט.
מחר אנו אמורים להגיע לבית החולים על מנת לקבל פרוטוקול לטיפול, במקביל אני במגעים לקבל יעוץ מדר' תמר פרץ ומפרופ' אילן רון
שאלותי:איך זה יתכן שאדם המוגדר ברמת סיכון גבוהה ונמצא תחת ביקורת "קפדנית" של בית החולים לוודא אי חזרת המחלה, מוצא עצמו בוקר בהיר אחד עם סרטן דרגה 4???!!! הרי כל הבדיקות שעברנו הראו תשובות שליליות.. ולמצב הזה לא מגיעים בחודשיים.. האם זה אומר שכל החולים לשעבר הנמצאים תחת מעקב אינם מודעים למצבם האמיתי וקיים סיכוי שהסרטן מתפשט להם בגוף כשכולם בטוחים שהכל בסדר??!
באיזה טיפול היית ממליץ? תרופות שבתוך הסל וגם תרופות שמחוץ לסל
כמה זמן להערכתך נותר לאימי לחיות (אני יודע שקשה לאמוד אך בוודאי ישנו ממוצע)
נ.באנו מטופלים במרכז דוידוף - בילינסון
אודה על תשובתך הדחופה
שלום רב רציתי לברר אם אתם יודעים אם מגיע לבן של אמא חולת סרטן נקודת זכות במס
תודה משה
שלוםאמא של חברה שלי חלתה בעבר בסרטן השד ועברה ניתוח+ טיפולי כימותרפיה והחלימה.האמא עשתה בדיקה גנטית- ולא מצאו אצלה את הגן הבעייתי.האם גם החברה שלי צריכה לעשות בדיקה גנטית?היא הולכת מדי חצי שנה לבדיקה ( כנראה בידקה ידנית, לא בדיקת דם או הדמיה) -
האם זה מספיק?
הקשר בינינו רציני והעניין הזה מעיב קצת- מה לגבי ילדים בעתיד
- האם עליי לבדוק משהו גנטי כעת קודם כדי לבדוק סכונים?
( גם אחותי חלתה בסרטן השד - וגם אותה בדקו ואמרו לה שזה לא גנטי, האם זה משפיע גם על העניין.)תודה על תשובתך- כל העניין מאד מדאיג אותי
אימי בת 85 ולא מזמן גילו אצלה גידול ממהיר
בשד,הרופא מומחה שבדק אותה המליץ
לנתח. במקרה שלה הניתוח כרוך בהרדמה הכללית . מכיוון שהמצב הניורולוגי שלה לא
תקין והיא רתוקה לכסא גלגלים, אני לא בטוחה שהיא תוכל לעמוד בהרדמה כללית, או
להתאושש ממנה. השאלה שלי היא:מה יכולה להיות התחזית אם היא לא עוברת את הניתוח,
האם הסכנות של הניתוח במקרה כזה יותר גדולות מהיתרונות? תודה מראש
יום העיון השנתי של אחת מתשע יתקיים ביום א' הקרוב ה-28.6.09 במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי. יום העיון השנה יעסוק בחידושים בטיפול בסרטן השד וזכויות החולה.נותרו מספר מקומות פנויים, אנא הירשמו בהקדם!callus@onein9.org.il טל' 03-6021717 שלוחה 227לכל הפרטים על סדר היום והמשתתפים:http://www.onein9.org.il/upload/confer6.09_inv(1).pdfמחכים לראותכם!
יום עיון לחולות סרטן השד ובני משפחתן יתקיים ביום ד' 15.7.09 בשעה 08:30 באודיטוריום ע"ש ספנסר, מרכז קניות סגול, הקריה הרפואית רמב"ם.
לתוכנית יום העיון ומידע נוסף - לחץ כאן