תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום לכולם,אני מחפשת בנים / בנות לחולי סרטן גרורתי, כדי להתמודד יחד עם המצב...אודה לפניות במיילbutterfly5059@walla.com
ראשית - תודה. הרגעת אותי...האמת היא שהאונקולוגית שלי ביקשה שאעשה את הבדיקות אחת לחצי שנה.אבל מאחר ואני כל רבעון עושה בדיקות דם מאחר ואני צמחונית, חשבתי לשלב גם בדיקת מרקרים.אם ההמלצה היא שלא לעשות בדיקת מרקרים - מהן הבדיקות המומלצות למעקב למי שהבריאה מהמחלה?תודה
כיצד זה משנה את ההמלצות לגבי המרקרים?תודה
לד"ר גולדברג שלום.אני סובלת מסרטן שד גרורתי.
אובחנתי לפני מספר חודשים בזמן האבחנה המרקרים היו :CA-125= 37.6CA-15.3= 36.1CEA=5.9
לאחר שלושה חודשי טיפול בטומוקסיפןהערכים עומדים על:
CA-125=43.2CA-15.3=27.1CEA=3
האם תוכלי לומר לי מה המשמעות?האם זה שה-CA-125 עלה, אומר שיש החמרה והטיפול לא עובד?
אנא תשובתך בהקדם. אני מאוד מודאגת.
תודה רבה
האם זרעי פשתן יכולים לעזור במידה של רצפטורים חיובים לאסטרוגן?
תודה משה
שלוםאחותי בת 40 ולפני כ 3 שנים נתגלה אצלה סרטן השד עם גרורות בבכבד ועצמותהיא קבלה כעת טיפול בקסלודה ( לאחר טיפול בטקסול) לתקופה ארוכה וכעת נראה שאולי סיים את השפעתו- כי המצב יציב ב CT אך יש מגמת עליה במרקרים בבדיקת CT-PET ברוך השם לא נמצאה התפשטות וכן הכבד התנקה- אך בבדיקות מרקרים רואים מגמת עלייהכעת הרופאה נתנה לה טיפול ב CMFאבקש לדעת- מהי יעלותו של טיפול זה ? האם יש עוד פרט המומלץ לנו לבדוק לפני בחירה בטיפול זה? נשמח לקבל מידע על יעילות טיפול זה ( גם בהתאם למה שציינתי לעיל)הרבה תודה