תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
suzimod@gmail.com
שלום לדר!אשמח לדעתך:מה עדיף מתן לוקרין 11.25 אחת ל 3 חדשים או הוצאת השחלות בניתוח?מדובר בבת 57 .לפי פרופיל הורמונלי השחלות פעילות(אין רחם-ללא קשר לסרטן).מטופלת בטמוקסי 20 מג ליום מזה שנה(אחרי למפקטומי והקרנות-רצפטורים רגישים לאסטרוגן ןפרוגסטרון). האם יש הבדל בת לואי בין 2 האפשרויות?מבינה שע"י הנתוח התופעות הן מיידיות.האם בשל הטיפול בלוקרין אני עלולה להפסיד זמן מבחינת הטיפול בטמוקסי?מקוה שהצלחתי להבהיר עצמי.
שלום,
רופאת הנשים שלי שלחה אותי לאולטראסאונד שד כדי "להרגיע אותי" ורשמה אבחנה של limpocystic breast.
עשיתי אולטראסאונד וגילו לי "גוש סולידי בקוטר 8 מ"מ, ממוקם ברביע חיצוני עליון. הגוש ממוקם בשעה 2, מרחק 5 ס"מ מהפטמה. מראה שפיר. אקסילה תקינה".
רופאת הרדיולוגיה קראה לי והסבירה לי שהגוש הזה מאוד שכיח בנשים בגילי (גיל 30) ושהיא ממליצה לחזור לאולטראסאונד עוד חצי שנה. אמרתי לה שאני מנסה כעת להיכנס להריון אז היא אמרה שעדיף שנעשה ביופסיה לפי שאני נכנסת להריון.
יש לי כמה שאלות ואודה מאוד על תשובתך:
1. האם זה נכון שגושים כאלה שכיחים בבנות גילי (30)?
2. האם יש צורך לבצע גם ממוגרפיה בשלב זה?
3. האם לא עדיף תמיד פשוט להוציא את הגוש במקום לעקוב אחריו במשך שנים?
4. הרדיולוגית אמרה לי שאם זה באמת מה שהיא חושבת שזה, אז זה לא גוש שיכול להפוך לסרטני. האם ישנם גושים שניתן בוודאות לאבחן אותם כ"אין סיכוי שיהפכו לסרטניים"?
5. קראתי קצת באינטרנט, וראיתי שנשים קיבלו תוצאות יותר מפורטות של האולטראסאונד, למשל ש"הגוש מוגדר היטב", אצלי זה לא כתוב. האם לבקש שיעשו לי שוב?
6. הרדיולוגית אמרה שהיא עושה את הביופסיה - האם לא עדיף שכירורג יעשה?
7. הרדיולוגית אמרה שהיא לוקחת ביופסיה מהעור, ולא חותכת אותי. האם זה הגיוני? היא אמרה שאי אפשר לחוש את הגוש ביד, אז אני משערת שהוא עמוק?
תודה רבה!