תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ד"ר גולדברג שלום,קודם כל רציתי לציין שצדקת באבחנתך. הרופא המטפל לא נתן לנו בכלל את האופציה הזו בהתחלה ובזכותך הייתה לנו תקווה ולא הרמנו ידיים כששמענו את תוצאות המיפוי, אז תודה רבה!לשאלתי, רציתי לדעת מה ניתן לעשות בקשר לצרידות. הטיפול אמנם עוזר, אך לא לקול. רציתי לשאול מה ניתן לעשות עם המצב.הרופא המטפל נתן לה הפנייה למטפל שיעזור לה ללמוד לדבר באמצעות מיתר קול אחד. רציתי לדעת האם ישנן אופציות נוספות לטיפול והאם לדעתך הטיפול הכימותרפי יכול להקל על הקול (בהתחשב בעובדה שיש לחץ על העצב כמעט שנה).תודה על העזרה,מורן
שאלה: איך משתלבת עבודה עם כמוטרפיה? הכוונה האם יש יכולת פיזית לעבוד אחרי טיפולים (שרטן שד) או שכדאי להפסיק לעבוד בכלל?תודה
לפני שנתיים וחצי התגלה גידול בגודל 2.5 ס"מ מסוג HR2+ קיבלתי 4 טיפולים של AC ואחר כך ניתוח להוצאת הגידול. הביופסיה יצאה תקינה והבלוטות היו נקיות. בהמשך קיבלתי הקרנות והרצפטין למשך שנה. לפני חודש וחצי בבדיקה שגרתית התגלה גוש חדש בגודל 0.9 ס"מ הביופסיה הראתה שגם הוא מסוג HR2+. עברתי כריתה ושחזור של שני השדיים . למרות שהבלוטות נקיות והתשובה של הביופסיה והפט סיטי יצאו תקינים המליץ האונקולוג על 12 טיפולים של טקסול עם הרצפטין. ההתלבטות אם לעבור את הטיפולים כל כך קשה אשמח לשמוע אם מישהי מכירה מקרה דומה ותוכל לעזור לי להגיע להחלטות בהקדם!!!!
אני בת 45. גודלו של הגידול: לפי אולטר' 13.5X9.6X9.5 ממ.לפי הPET מימצא תת עורי בקוטר 1.2 ס"מ ומתחתיו התעבות שמגיעה עד לדופן בית החזה בקוטר של 1.5.
אין לי נתונים לגבי מידת אגרסיביות.
ברור לי שתעשהבדיקת בלוטות. ברור לי שלו היתה לי סנטינל "בתולה" היא זו שהיתה נבדקת ואולם כאמור זו נבדקה בניתוח הקודם.
אם יסמנו סנטינל תוך כמה זמן זה מוכן לניתוח? אני זוכרת שבניתוח הקודם הסימון קודם לניתוח על מנת שהסנטינל תספיק להיצבע.? כמו כן האם סימון כושל מזוהה כך שכשהמנתח פותח הוא יודע שהסימון לא זיהה לו שום סנטינל ואז מוציא בלוטות או שהוא טועה לחשוב שרואה סנטינל ואז עלול ליהות מצב של פספוס בלוטות נגועות?
לגבי השיחזור המיידי -
הפלסטיקאי שראיתי לא מתלהב משחזור באמצעות שתל בגלל שעברתי הקרנות. לא הספקתי לעשות שופינג אצל עוד פלסטיקאים כדי לשמוע עוד דעות. ניתוח של שחזור דרך שומן הבטן הוא לא משהוא שקל לי כרגע לבלוע. ולא הייתי רוצה ללכת כעת לניתוח כל כך מורכב. שההחלמה ממנו יותר מסובכת. מה גם שאני לא יודעת מה מחכה לי - כן או לא כימו.
גם הייתי רוצה לבחור פלסטיקאי בנחת ולעומת זאת להוציא את הגידול מהר. אז
ועוד מילה - אני חייבת לספר לך שזכית להרבה מילים טובות מיורושלמיות בפורום אחר שאני נעזרת בו בענייני הורות.