תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לחגוג את החיים
לרגל חודש המודעות לסרטן השד המצוין בישראל בחודש אוקטובר
האגודה למלחמה בסרטן
מזמינה אותך ליום עיון לנשים המתמודדות עם סרטן השד
שייערך ביום שני, 11/10/10
ב"כפר המכביה", רחוב פרץ ברנשטיין 10, רמת גן
יום העיון בהנחיית: ד"ר נאוה זיגלמן, מנהלת תחום אונקולוגיה, מכבי שרותי בריאות
לחץ כאן לפרטים מלאים על: יום עיון לחגוג את החיים
אם חלית בסרטן השד, אם את מחפשת דרך חדשה ושונה להתמודד עם ההשלכות הפיזיות והנפשיות של המחלה, אם את רוצה לעשות עבור עצמך וגופך משהו טוב ובעיקר אם את רוצה לחתור לאיכות חיים טובה יותר – מקומך אתנו!!!!
בספטמבר נפתחת קבוצה חדשה של חתירה לחיים. הקבוצה מיועדת לכל אישה שחלתה בסרטן השד, בעבר ובהווה, מכל מקום, בכל גיל ובכל מצב של כושר גופני.האימונים יתקיימו פעמיים בשבוע במרכז דניאל לחתירה, על גדות הירקון. אימון אחד בשעות הבוקר המוקדמות ואימון אחד אחר הצהריים. האימון נערך בליווי מאמן מוסמך. פעם בשבוע, בסיום האימון נקיים מפגש קבוצתי בהנחיה מקצועית בו נתמקד בגיבוש הקבוצה.
לפרטים והרשמה – נועה גואטה 050-6445533עובדת סוציאלית, מנחת קבוצותnoa@hatiralehaim.co.il
סירות "דרקון" – dragon boatingחתירה בסירות דרקון (dragon boating) מבוססת על מסורת סינית עתיקה בת 3,000 שנה. כיום, הפך ה – dragon boating להיות ספורט פופולארי בארה"ב/קנדה אוסטרליה ואירופה במיוחד לאור יתרונותיו לנשים המחלימות מסרטן שד ואירועים ופסטיבלים הכוללים את טקסי המסורת העתיקה, מתקיימים במקומות רבים בעולם.חתירה בסירות "דרקון" הנו ספורט קבוצתי ,חתירה בסירה ארוכה בה יושבות 10 נשים בזוגות,, וכל אחת מהנשים חותרת עם משוט בצד אחד של הסירה. לכל אחת מהנשים תפקיד מכריע בהשטת הסירה כאשר קיימת אינטראקציה אישית וקבוצתית בין החותרות .בנוסף קיים מתופף אשר קובע את קצב החתירה והגאי האחראי לניווט הסירה.
חתירה בסירות "דרקון" למחלימות מסרטן שד
אחת מתופעות הלוואי הנפוצות ביותר לאחר סרטן שד הינה לימפאדמה. לימפאדמה הינה "התנפחות" או בצקת של היד בצד המנותח כתוצאה מהסרה או מקרינה של בלוטות הלימפהבעבר, הגישה הטיפולית הורתה על הימנעות ממאמץ ביד זו, הימנעות מהרמת משאות כבדים ופעילות פיזית מינימלית על מנת לא להחמיר את המצב. כיום, לאחר מחקרים רבים גישה זו השתנתה והוכח במחקרים רבים כי דווקא פעילות אינטנסיבית של היד הפגועה יכולה לשפר ואף למנוע את הלימפאדמה.
לחתירה בסירות דרקון יתרונות רבים לגוף ולנפש
לגוף - העלאת היכולת הפיזית- בניית מסת שרירים- העלאת הגמישות- העלאת טווח התנועה של היד והכתף- מניעה או הורדה בעליית המשקל כתוצאה מהטיפולים הכימותארפים- מניעה או הורדה של תחושת העייפות כתוצאה מהטיפולים הכימותארפיים או מהקרינה- שיפור באיכות השינה- שיפור באיכות החיים
לנפש - מפגש עם מספר רב של נשים, שחוו חוויה דומה, ומהוות אחת עבור השנייה רשת חברתית תומכת – קבוצת תמיכה צפה.- תחושה של לקחת שליטה על החיים לאחר תחושת הכאוס שליוותה את המחלה- תחושה של משמעות, שייכות ורצון לחיים חדשים- פיתוח גישה חיובית כחלק מתהליך אקטיבי של התמודדות עם הפחדים- אפשרות לשתף בפחדים, ובהשלכות של המחלה על החיים- בנייה מחודשת של הזהות האישית
כל היתרונות בדרך של צחוק, כייף והנאה!!!!
סיפור החוויה
שמי אלינה ואני סטודנטית לתואר שני בביה"ס לטיפול באומנויות באוניברסיטת חיפה. במסגרת לימודי, אני חוקרת את חוויותיהן של נשים בריאות ונשאיות לאחת המוטאציות בגנים BRCA1/2. באופן יותר ספציפי, אני מתעדת את החוויות של נשים שמתלבטות או שהחליטו לעבור ניתוח כריתת שדיים.
המחקר כולל ראיון ושימוש בכלים מתחום האומנות, ואבקש להיפגש איתך לפני הניתוח ולאחריו.
אם את מוכנה לספר את הסיפור שלך אני אשמח ליצור עימך קשר ולראיין אותך בזמן ובמקום שנוחים לך.
כל פרטייך יישארו חסויים וישמשו לצורך המחקר בלבד.
המחקר קיבל את אישורה של ועדת האתיקה של אוניברסיטת חיפה.
תודה,
אלינה מאירזון 052-8496975
Alina5983@gmail.com
מנחת המחקר: ד"ר אפרת דגן, יועצת גנטית ומרצה בחוג לסיעוד, אוניברסיטת חיפה. daganef@research.haifa.ac.il; 052-3891069
שלום!
לפני כחודש וחצי התחיל לגדול על הפטמה של שד שמאל (באזור העטרה) גוש תאים.
בהתחלה לא התיחסתי לזה מכיוון שיש לי הרבה נקודות חן על השד ובכלל על העור, וזה היה נראה בהתחלה כמו נקודת חן כהה. הבעיה שהגוש הזה ממשיך לגדול בקצב די מהיר והוא בקוטר של יותר מחצי ס"מ.
הצורה שלו היא לא סימטרית ואזור האחיזה שלו לעור הוא קטן יחסית לגודלו. הגוש הזה התחיל די להפחיד אותי
מה עלי לעשות? האם זה דחוף ?
האם לגשת בדחיפות לכירוג שד? או לרופא עור ?
אני מציינת גם שאני בהריון באמצע חודש חמישי ובנוסף אני ממש מעט מניקה (רק בשעת ההשכבה) בשד הזה עם הגוש החלב פסק ולכן הפסקתי להניק ממנו.
מאוד אודה לכם על תשובה מהירה.