אימי מטופלת בסרטן הריאות מסוג NONSMALL קרצינומה עברה כריתת גוש ראשוני כ 4 ס"מ ובימים אלו הסרת נגע נוסף מריאה שניה 1 ס"מ (אלו המוקדים היחידים שהתגלו בפט סיטי).בבדיקות דם שביצעו התגלה ערכים גבוהים מהנורמה (כ-85) של הסמן CA125האם יש קשר בין סמן זה לסרטן הריאות או שיש לחשוש מהתפתחות גרורה או סרטן שחלות מסוג אחר?
שלום דר' מיה גוטפריד.
לפני כ4 חודשים גילינו כי לאבי יש גידול במדיאסטינום שגודלו 6 על 6 על 6.
לפני כשבוע קיבלנו תוצאה של ביופסיה שמדובר בסרטן ריאתי nsclc
היום הינו אצל אונקולוג, שאמר שאין שום אפשרות שבעולם לנתח גידול במיקום כזה מכיוון שהוא יושב בין כל הכלי דם המרכזיים ומחובר באמצעות בלוטות לימפה .
בנוסף אבי חולה באמפיזמה ומצב הריאות שלו גרוע ביותר למרות שאין לו קשיי נשימה.
בכל אופן האונקולוג אמר שלא יהיה ניתן לבצע יותר מ10 הקרנות מכיוון שזה יפגע בריאותיו שכבר פגועות אנוש.כששאלנו אותו האם יש סיכוי לצאת מהמחלה ללא ניתוח , הוא ענה בחיוב אך לאחר מכן לקח אותי הצידה ואמר שהאמת היא שלא ממש ושנותרו לו עוד כ 9 עד 11 חודשים לחיות.
שאלתי אלייך היא האם באמת אין שום סיכוי שהוא יצא מהמחלה ללא ניתוח?
והאם כדאי להמשיך ולברר אם יש כירורג שכן יהיה אולי מוכן לנתח גידול כזה.
והאם כל תקווה שהוא יחלים אבודה? מדובר בבנאדם מאוד מאוד חזק, ובריא בהס"כ.
האם אין כל תקווה שאבי יצא מזה ??
לאן שאני לא פונה ואיפה שאני לא מסתכלת אני רואה אחוזי הצלחה מעטים מאוד
ואני לא הבנתי ממך כלכך אם יש איזה שהוא סיכוי אפילו הכי קטן שהוא יצא מזה?
אני אשוב ואומר שהוא בנאדם מאוד מאוד מאוד חזק וחוץ מהדבר הזה הוא בריא ובמצב מעולה
האם לא נהיר לך שאינני יכולה לדון על פרוגנוזה מבלי לראות את החולה והממצאים הרנטגנים רק לפי דווח שלך על הכתב, יש לדון עם האונקולוג המטפל
שלום,רציתי לשאול האם ברגע שסרטן חוזר ויש גרורות ניתן לרפא את הסרטן?האם אפשרי בעזרת טיפול תרופתי ו/או טיפול כימי להעלים לגמרי את הסרטן?או שניתן רק לדכא את התפשטות?בעצם השאלה האם זה בר טיפול,שהרי זה שונה מניתוח שבו מוציאים את הגידול.תודה מראש
סבתי חלתה בסרטן הריאת מסוג תאים קטנים. כ 3 ימים לאחר הטיפול הכימוטרפי הרגישה שהרגל נרדמה, ולאחר מכן הייתה לה הפרעת קצב בלב. יש להדגיש שלא הייתה בעייה כזאת בעבר. בבדיקות בביה"ח זיהו קרישים בדם שגרמו לכך. כמו כן היא עברה סוג של אירוע מוחי כשפניה התעוותו,בבדיקות הסתבר שזה היה כנראה תופעה דומה למקודם שהדם לא זרם באופן שוטף בראש, והמצב השתפר וחזר לתפקוד שוטף.שאלתי היא האם יש קשר בין הטיפול הכימוטרפי שעברה מספר ימים קודם לכן לבעייה של קרישת הדם? מבירור אצל מספר אנשים שבמשפחם גם היו טיפול כימוטרפי התגלה שגם להם היה בעיות בקרישת הדם.
שלום,מה ההבדל העיקרי בין תרופת אריסה לטרבסה?כיצד ניתן לדעת איזו תרופה תתאים יותר לטיפול גרורתי של סרטן ריאות.תודה מראש
2 התרופות מעכבות את אותו אנזים היעילות זהה.בקו ראשון ניתן לתת רק אירסה, בקו שני אחרי טיפול כימי ניתן לתת אחת מהשתיים