להלן תוצאות בדיקת CT מהשבוע, אודה על מענה למס' שאלות:החזה, הבטן והאגן נסרקו במכשיר CT 64 פרוסות, לאחר הזרקת 110 סמ"ק של אומניפק תוך ורידי. ההזרקה בוצעה באמצעות מזררק דו ראשי והוזרקו 20 סמ"ק של סליין לאחר הזרקת היוד. הכבד נסרק לפני ולאחר הזרקת היוד. הבדיקה בוצעה בחתכים דקים של 3 מ"מ לאחר שתיית 1500 סמ"ק של טלבריקס גסטרו 300 (בכמות של 40 סמ"ק מדולל ב- 1000 סמ"ק מים). בוצעו שחזורים קורנאליים וסגיטליים.
השוואה ל PET CT במיום 14.06.2010
חזה:
בלוטות מדיאסטינליות מוגדללות באזור הרטרו קוואלי. בלוטה פרי קרינאלית מודדת 25X38 מ"מ. בלוטה רטרו קוואלית מודדת 20X23 מ"מ. נראה שגדלו משמעותית בהשוואה לבדיקה הקודמת. כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין.הלב תקין בגודלו ללא תפליט פריקרדיאלי.לא הודגמו תפליטים פלוראליים דו"צ.פרנכימת הריאות - ניפוח יתר ריאתי. ב- RUL תהליך קדמית לסדק 7X12 מ", ללא שינוי. ציור ריאתי מעט מוגבר בבסיסים עם פסים פיברואטלקטטים.
באן ואגןן:
הכבד תקין בגודל ובמרקם, ללא תהליך מוקדי. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. טחול תקין בגודל ובמרקם.
לבלב תקין במרקמו ובמבנהו, לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב. אדרנלים-גוף אדרנל שמאלי מגושם. אדרנל ימין תקין, מודד 4HU לפני הזרקת חומר ניגוד.
כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטריות, ללא הידרונפרוזיס. אנגיומיוליפומה ידוע בכליה משמאל. השופכנים אינם מורחבים. הרטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. האאורטרה הביטנית אינה מורחבת. פתולי המעי ברוחב ועם מהלך תקין. סעיפים לאורך הסיגמה.לא הודגמו נוזל או אויר חופשי בבטן ובאגן. שלפוחת השתן ואברי האגן ללא ממצא פתולוגימרקם גרמי - שינויים ניוונים לאורך ע"ש. לא נראה תהליך הורס עצם.
לסיכום:1. בלוטות מוגדלות במדיאסטינום, נראה שגדלו בהשוואה לבדיקה קודמת. 2. מוקד ריאתי ללא שינוי.
ידוע לי, כי קשה לתת חוו"ד באינטרנט, אולם אודה על תשובתך למס שאלות:
א. מהי המשמעות של גדילת הבלוטות? האם הכוונה לגרורות בבלוטות או באיבר כלשהו??ב. מה פירוש מיפוח יתר ריאתי בפרנכימת הריאות?ומה משמעות הציור הריאתי המוגבר:? ג. מה פירוש גוף אדרנל שמאלי מגושם?ד. מהי אנגיומיוליפומה בכליה?מהם סעיפים לאורך הסיגמה במעי?
אודה על תשובתך שכן התור לרופא המטפל הוא לאחר ראה"ש.תודה רבה ושבת שלום
רציתי לשאול אם עברתי בעבר כריתה של אחת האונות בעקבות קרצינומה שהתגלתה ומאז אני בריא ולא עובר אף טיפול כימותרפי וגם לא יעבור. מה שיש לי ניתן לפתור רק בעזרת כריתה..האם עישון גו'ינטים מידי פעם יכול לעורר את המחלה או לפגוע בי מבחינת הריאות בצורה כלשהי ?אני יודע שהשאלה מוזרה אך אשמח נורא לתשובה.