נשבר לי השיש במטבח והייתי רוצה לדעת האם שיש שבור עלול לגרום למחלת הסרטן האם מישהו יכול לעזור לי בנושא
שלום רב,
לםני שנה אובחנה אימי כחולת SCLC. עברה 5 טיפולים סיספחיטין+אטופוסיד (מתוכם 2 עם קרבופלטין בעקבות פגיעה בכליה), ו6 טיפולי אוםוטקאן. לאחר הטופוטקאן, המשיכה המחלה להתפשט על כן קיבלה טיפול אחד באדריאמיצין, אולם הטיפול גרם לקריסה של הגוף. לאחר שיצאה מזה קיבלה 6 טיפולים של ג'ימזאר, וכעת הופיעו גם גרורות בכבד. התחילה סבב נוסף של טיפולים בטקסול.
שאלותי הן:
א. כמה טיפולים כיממוטרפיים עוד ניתן לתת לה? (למיטב הבנתי ניתן לתת עד גבול מסויים כיוון שהגוף סופג ריעלים?)ב. לאור הממצאים שלמרות הטיפולים המחלה מתפשטת וישנן גרורות בכבד, האם ניתן לעמוד בממוצע כמה זמן עוד נותר? ומה ניתן לעשות במידה והכימו הנוסף לא יהיה יעיל?
תודה ויום טוב
תודה על תגובתך המהירה.
עשינו ביופסיה לצלע ואנו מחכים כרגע לתוצאות הפתולוגיה, אולם, מאחר והיה קושי בהליך (עצם קשה) , יש סיכוי שיהיה קושי למעבדה להגיע לתשובה.
לפי ממצאי CT ברזולוציה גבוהה של אזור הצלע (שנערכו במהלך הביופסיה), נשללה האפשרות שמדובר בחבלה.
דר' גוטפריד,
האם על פי הפרוטוקולים נהוג לשנות את הרכב הכימותרפיה ולהתאימה לטיפול בגרורה (בצלע)?
האם יש להמשיך לדעתך בטיפול רדיותרפי לגרורה ?
(על אף שהגידול הראשוני בריאה הגיב לטיפול הכימותרפי/רדיותרפי בהרכבו הנוכחי)
תודה.
שלום!
רציתי לברר על תופעת פיזור של גוש סרטני בריאות. והשלכותיו.
לאחי יש גוש סרטן ריאות מסוג קרצינומה קשקשית בגודל 1.00 על 1.20 סמ' , הוא טופל בכימוטרפיה וביום אחד החל בקוצר נשימה, פונה לבית חולים והסתבר שיש לו נוזלים בריאה ונוזלים בלב . לאחר בדיקת הנוזלים התברר כי בנוזל מצוי תא סרטני , אך נאמר לו שרק לאחר עשרה ימים ניתן לדעת האם התאים הסרטנים מתים או חיים. יש לי מס' שאלות:
1. מה הסבירות שאכן התאים הינם תאים סרטנים מתים?
2. האם זה שכיח שבפיזור התאים שהתפזרו עלולים להיות מתים?
3. במידה והתאים הסרטנים חיים מה הסיכוי להאריך את תוחלת החיים ? ועד כמה ( אם בכלל).
הרבה תודה עם הרבה תקווה.
שלום רב ,
אימי עברה ניתוח לכריתת רחם עקב גידול מסוג סרקומה לפני כ- 4 שנים. לאחר כשנתיים נתגלו פיזור של גרורות בריאות בגודל של 5 מ"מ עד 15 מ"מ , עברה מספר טיפולים כימוטרפיים :
1- סדרה ראשונה : חומר מסוג אדריאמצין ואיפוספאמיד - מסנה - אך טיפול זה לא עזר.
2- לאחר מכן עברה טיפול מסוג טקסוטר- שבטיפול זה חלק מהגידולים קטנו וחלקם גדל.
3- לאחר מכן עברה סדרה שלישית של טיפולים מסוג גמזר .באחרונה נתגלו עוד שני גידולים חדשים בריאות בגודל 30 מ"מ .
אבקש את עזרתכם אם מישהו יודע על טיפול שיכול לעזור במקרה שכזה,אולי טיפול אם תרופות גנטיות ? או טיפול בהיפר טרמיה ?
תודה נאור.