שלוםב CT ללא חומר ניגודי מצאו נודלים וקשריות קטנים.מה ההבדל בין בדיקה כזו עם חומר לבין בדיקה ללא חומר.עשו לי ללא חומר כי הקריאטנין שלי גבולי.האם יש חשש שב CT ללא חומר ניגודי יפספסו גידולים שעלולים להיות מסוכנים לטוול רחוק?עלי לחזור על סי. טי בעוד כחודשיים.לדרוש עם חומר ניגודי.לתשובתכם אודה.
תודה על התשובה.בתחילת המחלה, בחודש ספטמבר 2010, היה גידול בריאה השמאלית פי שניים מגודלו כיום, וגרורות בין הריאות. אבי עבר 35 הקרנות מדי יום וכימותרפיה פעם בשבוע במשך 7 שבועות. לפני כחודשיים עבר בדיקת פט בה הממצאים היו- הגידול נהיה קטן יותר, הגרורות בין הריאות נעלמו, אך התפתחו נודולים פריפריים באותה ריאה. אבי לקח אנטיביוטיקה במשך שבועיים ולאחר שבועיים נוספים (כלומר כשלושה וחצי חודשים מאז סיום ההקרנות והכימו) עבר בדיקת פט סיטי שוב, והממצאים הם בקובץ המצורף.אודה מאוד לעזרה בפיענוח התוצאות הנוכחיות לאור הנתונים הנוספים שהוספתי.שבוע טוב.
האם סרטן מסוג תאים קטנים יכול לשלוח גרורה לחוליות עמוד השידרהואם כן מה צריכים לעשות?
יתכן, הטיפול הינו כימי ולעיתים יש להוסיף הקרנות
לא אבוש אני פוחדת .....בעיקר מתופעות הלוואי, עוד מילדות אני פוחדת פחד גדול להקיא ובפרט עכשיו אחרי ניתוח הוצאת הגרורות מהראש ,כשכל בחילה והקאה גורמים לי לכאבי ראש חזקים מנשוא, שמעתי על איקופונקטורה כעזרה לתופעות הלוואי וגם על כל מני עשבי מרפא אם משהו יכול לעזור לי מה את חושבת דר' מאיה ? אולי משהו מחברי הפורום?
שלום לך דר מיה אני רק לפני חודשיים גיליתי את המחלה שלי סרטן ריאות שהספיק כבר לשלוח גרורות (נון סמול סלס ) לראש לבלוטות הלימפא במפשעות בבתי שחי את הביופסיה עשו לי בברונכוסקופיה , כבר עברתי ניתוח בראש בו הוציאו לי שני גידולים מתוך שלושה אחד הם פשוט לה הוציאו (כנראה מסיבות טובות) עברתי סדרה של 10 הקרנות בראש, וביום ראשון הקרוב אני אמורה להתחיל כימו אני תושבת הדרום יש בדיקה שנקראת אונקו טסט או קרוב לזה כשביקשתי בבית החולים הם אמרו לי שהבדיקה הזו טובה רק לסרטן השד האם גם את חושבת כך? המון תודה לך.....