לאחר בדיקת CT נמצא הודגם ציור אינטרסטיציאלי גס וסימני פיברוזיס ריאתי מתקדם על פני שתי הריאות, ניתן לזהותשינויים אמפיזטויטיים בתוך רקמת הריאות ובולות קטנות רבות באזורים תת פלאורליים ופראמדיאסטינלים, ניצפו מבנים ציסטים תת פלאורלים קטנים ורבים דו"צ בעיקר בולטים בשדותהתחתונים של שתי הריאות, הממצאים הנ"ל מתאימים לפיברוזיס. הסדקים הבינאונתיים נראיםמעובים והודגם ניפוח יתר של שתי הריאות.ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי .הודגמה לימפאדנופתיה קלה בכל הקבוצות של המיצר, קשרית לימפה אחת פרא טרכיאליתמשמאל מסוידת.כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים.הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי.מעבר חזה בטן: ללא סטיות חריגות פרט למוקדים היפודנסים בתוך הכבד, ללא שינוי מהותילעומת הבדיקה הקודמת.התרשמות: שינויים ריאתים כרונים גסה עם מחלה אינטרסטיציאלית ואמפיזמטוטיתמפושטת ופיברוזיס ריאתי מתקדם. האם אפשר לקבל הסבר לכל הרשום לעיל בשפה פשוטה וישירה .
תודה רבה על תשובתכם המהירה וישירה .
לאחר טיפולי כימותרפיה רבים שהפסיקו להשפיע עדיין מתעקשת למצוא מזור.
לא הוצעו לי כלל הקרנות, חלק מהרופאים אומרים שאין סיבה להמשיך טיפול.
ברור שאין טיפול רשמי אבל האם יש ניסויים שכבר הצילו חיים? כאלה ששווה לעלות על מטוס בשבילם?
אני רוצה לחיות.
יש המון דיסאינפורמציה בכל הנוגע לסרטן ואני חיה בתחושה כל הזמן שמשהו חומק ממני, מה גם שקשה לדלות מידע על טיפולים שהם לא בישראל מסיבות שקשה לי להבין. בדקתי את כל המחקרים הקליניים שמתקיימים בישראל, בדקתי את האפשרות להצטרף למחקר באירופה בכימותרפיה חדשה (lucanix) ודברים נוספים ,מחפשת שבב של תקווה להארכת חיים משמעותית יותר, שלא לומר להירפא.
אני קוראת המון על המחלה בשנתיים האחרונות ואני לא בורה, אך עדיין כמויות המידע והמחקרים על הרשת הוא עצום, אדם מן השורה שאינו אונקולוג פשוט לא יכול להבין לבד באיזה סל לשים את הביצה האחרונה שלו.
אשמח לקבל מידע לגבי כל טיפול אפשרי , ניסיוני או לא , גם אם הוא יקר ורחוק.
carlagal@walla.com
שלום רב.
אמי חולת סרטן ריאה , בבדיקת mri יש חשד לנגעים משניים כלומר גרורות , זה למעשה מה שמבדיל אותה משלב 3b לשלב 4. מאחר והיא סובלת גם מדלקת פרקים אני מעוניינת לדעת עד כמה אמצעי האבחנה הזה הוא מדוייק כי למעשה משפיע על כל האבחנה , הטיפול וסיכויי ההחלמה, אם בכלל.
בהמשך לכך, אני שואל היות ולאבי נאמר שאין לכך טיפול (לשיעול), האם תוכלי לומר לי שם של תרופה\ות שיכולות לסייע על מנת שאתייעץ עם האונקולוג של אבי ?
נאמר לו משהו רק עם קודהין, אך לא בטוח שזה יעזור, האם לכך הייתה כוונתך ?
תודה רבה
לאימי סרטן השד גרורתי מתקדם מאוד שהיתפשט לעצמות, כבד וראות.
לאחרונה (לפני כשבועיים) החליט רופא המטפל שהיא צריכה להתחיל באופן מיידי טיפול בכדורים של ENDOXAN 50mg, אך התרופה דורשת אישור מיוחד של קופת חולים שהצלחנו לקבל עד היום בגלל פינג פונג ביורוקרטי ולא רואים את הסוף שלו.
ניסיתי לקנות את התרופה שאופן פרטי ואין שום אפשרות ללא אישור להזמין אותה.
אני מבקשת מאוד, אם יש באפשרות של מישהו, לתרום (תמורת תשלום) כ7 כדורים שיספיקו לשבוע, בתקווה שעד אז נקבל אישור, ע"מ לחסוך מאימא שלי לקבל את התרופה דרך הוריד כי הורידים שלה פגועים מאין ספור טיפולים והדבר גורם לה לסבל נורא.
תודה מראש.