ד"ר גוטפריד שלום,
לאבי ככל הנראה סרטן ריאות מדרגה 4, נמצאו תאים סרטניים בנוזל פלאורלי בריאות ויש גוש בריאה השמאלית, אנו ממתינים לתוצאות הביופסיה.נכון לרגע זה הבדיקות הכלליות יוצאות תקינות (דם, סידן, שתן וכו)
האם ניתן ללמוד מכך משהו בשלב זה עד לאבחון?האם זה נכון להסיק שמערכות הגוף לא קרסו והן תקינות והאם זה נותן לנו אינדיקציה כלשהי לגבי מימדי זמן ותוחלת חיים?תודה!
שלום,לאבי התגלה גידול בריאה לפני שבוע. נמצאו תאים סרטניים בנוזל פלאוראלי שנוקז מהריאה וכרגע ממתינים לתוצאות הביופסיה של הגידול. בינתיים הוא סובל מכאבי תופת בחזה, קשיים בנשימה והנוזלים מצטברים מחדש בריאה. נראה שמצבו מדרדר מרגע לרגע. אנחנו ממש מרגישים חסרי אונים לראות את אבינו מדרדר ככה.1. מה ניתן לעשות בכדי להקל עליו את הכאב?משככי כאבים?2. האם במצב כזה אפשרי לכרות את הריאה עם הגידול ולהשאר עם ריאה אחת?3. על פי המידע הקיים כרגע , האם מדובר בשלב מתקדם מאד של הסרטן? (ישנם תאים סרטניים בנוזל הפלאוראלי)אודה לתשובתך המהירה, שבוע טוב
שלום דורון .
גם אצלאבי התגלה לפני כ 5 חודשים סרטן בריאה הימנית , מלווה בכאבים עזים , במיוחד באיזורי הצלעות מכיוון שהגידול יושב על אחת הצלעות .
לקח לנו בערך חודשים של סבל שלא הצלחנו להגיע את הכאב ולטפל בו נכון .
המצב כרגע לאחר סדרה של 10 הקרנות + 3 כימוטרפיה שהכאב ירד בכ- 70% והוא פחות ופחות מתלונן על כאבים .
משככי הכאבים שהוא מקבל :
1. טרגין (אופציונאלי אם יש כאב )
2. מדבקות "פנטיל " 100מ"ג
3. נקסין (למיתון כאב ממקור עיצבי )
4. ליריקה
רק בשתיים האחרונים הוא משתמש באופן קבוע .
אשמח אם עזרתי לך
שקד
שקד תודה רבה על תשובתך.
זה מאד מעודד לשמוע שיש תקווה להקל על הכאב, רציתי לשאול אותך האם הקלה בכאב נובעת מהטיפול או בעיקר ממשככבי הכאבים?
את רוב ההקלה הרגשנו אחרי 2 הכימוטרפיות (מסוג taxol ומסוג carboplatin)הראשונות וסדרת ההקרנות , הוא קיבל פתאום כוחות מחודשים והיו ימים ארוכים ללא כאב כלל .
משככי הכאבים , הם תוצאה של ניסוי וטעיה , עברנו הרבה סוגים ואלו הם המשפיעים ביותר עבור אבא שלי .
מהנסיון שלנו 70% /30% לטובת טיפולי המטרה (מבחינת הכאב)
שלום דר' גוטפריד
אבי חולה בסרטן הראות בשלב מתקדם.
הייתי רוצה לדעת האם את מקבלת באופן פרטי ובאם כן איך ניתן לתאם פגישה בהקדם האפשרי.
מאחר ואנחנו מתגוררים באילת ישנו קושי לא מבוטל בכל הקשור בנגישות .
אודה לך מאד אם תוכלי לענות לי כאן או במייל או לטלפון הנייד.
saad88@walla.com או לטלפון 0507618372
תודה רבה ושבוע טוב
ירחי דוד