הסרטן הוא מסוג BRONCHOALVEOLAR שנמצא מספר מוקדים (תאים) באונה הימנית שהוסרו בניתוח הראשון. הרופא המליץ על ניתוח נוסף להסרת האונה בשלמותה על מנת למנוע את הישנות הסרטן. כפי שציינתי, בניתוח השני הפתלוגיה יצאה תקינה. עכשיו האונקולוג ממליץ על 8 טיפולים כימותרפיים. יש לציין שאמי מעשנת לשעבר, בת 72 ובסה"כ בריאה. מה דעתך? האם יש צורך בכימותרפיה?
האם קשריוות בריאות יכולות להיות סרטניות או ברוב המקרים אין ממה לחשוש ??
שמי יצחק שלב
אני בן 27 מתגורר בבלגיה
אבי גר בישראל בן 59 מתקרב לשישים. ב5 למאי שנה שעברה התגלה שהוא חולה סרטן בריאה הימנית מסוג NSLC אדוקרצינומהSTAGE4 הסרטן בנוזל הפלאורה אז זה חשוב מאוד לדעת. באותו זמן הייתה לו רק גרורה לבלוטות הלימפה. על פי המלצת האונקולוג של אבי (אני נוהג להגיע פעם ב10 ימים לישראל כדי לתמוך ולעזור) החלנו בטיפול כימי של ציספלטין עם אלמיטה . תופעות הלוואי היו קשות מנשוא עם עייפות אבל היא עצרה את המחלה למשך כמה חודשים. בפברואר לצערי גילינו בפט סיטי ממצאים מאוד קשים שהמחלה התפשטה לאיזור הצלעות באגן ימין, סרעפת, בטן, ממצאים בראש, וחוליות C3 C5 D3 D7 בעמוד השדרה, שחוליות הD לפני הרס עצמי. אבי עבר בבית חולים איכילוב סדרה של 5 הקרנות והחוליות אחרי הפט האחרון עדיין במצב קריטי הגדיר לי האונקלוג של אבי ושלחהו ל10 טיפולים נוספים. החלנו באירסה כקו שני למרות שאינו מתאים במחינה גנטית.מצבו בפיזי של אבי הוא גרוע וכך גם מנטלית
הייתי אצל פרופסור מכובד בירושלים שאמר לי שאין באפשרותי יותר מדיי לעזור לו חוץ מלנסות ולשכח לו את הכאבים בכתך הימינית עם מדבקות מורפיום ואולי להזריק חומר מסויום ישירות לעמוד השדרה במידה וניתן. שמעתי על הכדורים הכימים ושמעתי שגם עדיף לי אבל לא לפתח תקוות גדולות מדיי. האונקולוג מבית החולים טוען שאפילו זה לא כזה משנה מה כבר יש בראשו של אבי מאחר זה לא גרורה אחת אלא כבר בכל הגוף ולא ניתן לי לעזור לו.
גברת דוקטור הנכבדה
האם לך יש משהו שתמליצי לי עליו כדי להאריך את חייו אפילו במעט כדי שיוכל להיות סנדק בני באוגוסט? זוהי משאלתו וחשוב לי להגשימה. אני לא אחסוך בשום אמצעי ואין בעיה של אמצעים כלכלים או פיזים או מנטליים כדי לעזור לו
סליחה על המכתב הארוך אבל אני מקווה שאולי תתני לי יד לפני שהוא יתבע
בכבוד רב והערכה רבה
יצחק שלב
אצל בעלי התגלה סרטן הריאות לפני כשנה ונישלחו גרורות לראש הוא עבר ניתוח
ראש + הקרנות, וכן טיפול כימותרפי לראות + הקרנות, לפני כשבועיים ביצע פט סיטי ובתשובה כתוב שיש גידול של הגוש ויש נודולים 0.8 ס"מ בשתי הריאות מה זה אומר, מהזה סקרום
סקרום זה עצם האגן.נודולים בריאות אם לא היו יכולים להיות קשורים למחלה היסודית
שלום.
רציתי לדעת מה יכולה להיות (אם בכלל) התרומה של Target now לחולה שאינה מתאימה לקריזוטיניב ולאחר 3 קווי כמותרפיה שכשלו.
תודה
שלום ד"ר מיהאבא שלי בן 60.יש לו גידול של 4 ס"מ בראות ושני גידולים קטנים בשלפוחית השתן.בנתיים לקחו לו ביופסיה רק מהגידול בראות וזה תוצאות הבדיקה:immunostains performed:p63(+), TTF-1(-). snomed:T-28100M-80703מה זה אומר?תודה
שלום
ביצעתי CT לגילוי מוקדם סרטןו הריאות היות שאני מעשנת , בסיכום התוצאות נירשם : שינויים אטלקטטיים בודדים בריאות, ללא גושים או תסנינים. בלוטות זעירות במדיאסטינום . האם עלי ללכת ליעוץ למומחה ומה פירוש הממצא .
עוד מצוין : בריאות - גרנולומה זעירה באונה העליונה מימין .פס אטלקטטי זעיר באונה העליונה מימין. פסים אטלקטטיים בודדים באונה התחתונה מימין ובאונה האמצעית ובלינגולה. בריאות אין לראות גושים אין תסנינים אין תפליטים פלוירלים.
אודה לכם באם תעזרו לי להבין , תודה, מזל
תודה רבה