אשמח להתיחסות כל מי שקורא פוסט זה.
ניסים קורים גם אם לא עושים כלום, אבל הם קורים יותר למי שעושה.
בבדיקת CT נתגלתה הצטברות נוזלית המכילה תאים סרטניים סביב הריאות מסוג בבדיקה זו טרם נתגלו גרורות שהשתרשו בשאר הגוף.
בשלב זה הרופאים עושים בדיקות לאבחון מוטציות לבדיקת התאמה לטיפולים ביולוגים
בדיקת PET מקיפה יותר תתבצע בקרוב.
הסימפטום היחיד כרגע הוא קשיי נשימה בעקבות הנוזל, שינוקז בקרוב החוצה בפעילות כירורגית.
כרגע נודע לנו שהטיפול שינתן הוא פליאטיבי (תומך) ושהרפואה הקונביציונאלית מרימה ידיים מהמקרה ורק מנסה להאריך חיים ככל הניתן, אל מול התחזיות קודרות (עד שנה)
שתפו בבקשה אותי בנסיונכם מכל סוג שהוא (טיפולים ניסוניים, רפואה משלימה...)
תודה.
צחי
לאבא שלי התגלה בריאה הימנית, באונה העליונה, גוש בגודל של 32 מ"מ.הגוש אובחן ע"י ביופסיה כאדנוקרצינומה - POORLY DIFFERENTIAL, את התשובה קיבלנו ביום שני (2 באפריל).ביום חמישי האחרון (5 באפריל) אבי עשה בדיקת PET CT בבי"ח בילינסון.מאחר וזה חול המועד של חג הפסח תוצאות הבדיקה יתעכבו מאוד...פניתי באותו היום של בדיקה זו לרופא הריאות המטפל וסיפרתי לו שאבי סובל מכאבים עזים בריאה הימנית וקשיי נשימה ולא יכול לישון וגם אם הוא מנסה אז רק בישיבה ובקושי בכלל מצליח להרדם. הסתבר שהצטברו מים או נוזל בריאה בכמות של כשני ליטר, אבי אושפז עוד באותו יום חמישי בבי"ח מאיר לצורך ניקור מים מהריאה, הוצאו לו ליטר ושבע מאות מהריאה. הנוזל היה אמור להישלח לבדיקה. ביום שישי למחרת ערכו צילום ריאות נוסף כדי לראות האם בינתיים הצטבר שוב נוזל ומאחר ולא הוא נשלח לחופש לשישבת. היום יום ראשון אבי חזר לבי"ח ושוב עשו לו צילום ריאות והתברר לנו לדאבוננו הרב כי כמות המים בריאה חזרה וגדלה לאותה הכמות שהיתה לפני הניקור. מחר ינקרו שוב. הנוזל ישלח לבדיקה ציטולוגית. התשובות לשתי הבדיקות הללו יתקבלו רק בעוד כעשרה ימים ובינתיים אבא סובל מכאבים עזים. המחלה בטח מתפשטת והשאלה מדוע לא מתחילים לטפל בו ?? הוא מאושפז במחלקת ריאות בביח מאיר כ"ס. נותנים לו רק משכחי כאבים וניקור מים מהריאה בכל פעם שיתמלא מחדש עד לקבלת התוצאות. התחושה שלי שאנו מאבדים זמן, תקוה, הכאבים הורגים את אבא שלי הוא סובל כך כבר שלושה שבועות מרגע שעשה את הביופסיה.מה ניתן לעשות למענו? אנו חסרי אונים. אודה על תשובתך המהירה.
רציתי לוודא דבר ששמעתי ומאד אודה לך על תשובתך..האם אדם אשר חלה בסרטן ריאות בעקבות עישון מאסיבי דינו נחרץ ? מדובר באדנוקרצינומה מסוג תאים לא קטנים לצורך העניין .לפי מה שהבנתי 5 אחוז מהחולים מגיעים ל5 שנים אך אף אחד אינו שרד את המחלה עד היום והחלים, האם זה נכון ?
רצינו לאחל לכם הגולשים, ולמנהלי הפורומים היקרים, חג פסח שמח.
חג של פריחה והתחדשות, ובעיקר, המון בריאות.
מאיתנו,
מרכז המידע
האגודה למלחמה בסרטן
מודגם תהליך תופס מקום RUL המערב את שער הריאה.חוסם את הברוכס לRUL ומיצר את הברונכס הראשי הימני התהליך מתפשט לאורך העץ ברונכו וסקולרי.מה הכוונה?האם יש התפשטות או זה חלק מהאונה הימנית העליונה שמהתחלה אמרו שלוחצת על הקנה.בתודה מראש על המענה המהיר.