דר' גוטפריד שלום,
אנחנו מכירים עוד מטיפולך במסור באבי. טיפול שלא היה שני לו !!!!
כעת לצערי מדובר בי. בהמשך לבדיקת צנטור וירטואלי שעשיתי, להלן הממצאים הקשורים לריאה הימנית:
הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי מסוג Iomeron.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בתחנות המדיאסטינום.
סימפונות הראשיים פתוחים.
הודגם מוקד ריאתי כ-7 מ"מ, באונה העליונה מימין.
מספר מוקדים קטנים סובפלאורליים על פני שתי הריאות.
בסיכום: מוקד ריאתי (כ-7 מ"מ) ב-RUL.
מה זה אומר וכמה אני אמור לדאוג? יש לי הסטוריה משפחתית - אבי ואחותי הצעירה ממני נפטרו מסרטן. אני בן 45.
בתודה ובברכת חג עצמאות שמח,
אבי.
שלום רב,
בינואר האחרון, נתגלה בגופו של אבי סרטן מסוג תאים לא קטנים NSCLC.אנדוקרצינומה, בקוטר:3.65. הוחלט לבצע כריתת אונה (שמאלית),והניתוח עבר בהצלחה.במהלך הניתוח לדברי המנתח הם "חצו" לגבול הלב, תוך זהירות רבה. וניקו את כל מה שראו. אבי החלים מהניתוח, עבר בדיקת CT ולא נמצאו סטיות ו/או לא נצפו גרורות...בכל אופן, לפי החלטת הפרופסורים הוחלט לעבור 8 טיפולים כימותרפיים "מניעתיים".ואבי לא האמין!!עבר טיפול כימותרפי 1 ותגובתו קשה והשנייה הפילה את מערכת החיסונית והיה חשש לחיידק. אבי ממש לא במצב טוב, הגוף כואב, כתף שמאלית וכאבי גב איומים כל הגוף כואב ברמות קשות, חוסר מנוחה.הוא לא רוצה להמשיך את הטיפולים.רציתי לדעת, אם יש טיפולים אחרים שיכולים להועיל..והאם באמת באמת,יש סיכויי החלמה??ואשמח למסור נתונים נוספים במידת הצורך. מיכאלה בר
שלום רב
אני כבר חודשיים בערך משתעל ללא הפסקה וזה מלווה בכאבי ראש נזלת נוזלית לייחה מוגברת והקאות ואני די מפחד ללכת לברר מה זה אני ישמח ליעוץ לפני שאני הולך לרופא
תודה מראש
אמי עברה בחודשים האחרונים שני ניתוחי ריאה, בראשון הוסר גידול של 1.5 ס"מ הסרטן הוא מסוג BRONCHOALVEOLAR. בניתוח השני הוסרה האונה לצורך מניעה. נבדקו 8 בלוטות לימפה ונמצאו תקינות. מלבד הגידול שהוצא בניתוח הראשון לא נמצאו ממצאים נוספים . האונקולוג שאליו הגיעה לביקורת הציע לה 8 טיפולי כימותרפיה. יש לציין שאמי מעשנת לשעבר, בת 72 ובסה"כ בריאה. מה דעתך? האם יש צורך בכימותרפיה?
האם לרופא יש זכות למנוע ממטופל המשך טיפולים כימותרפיים ?
שלום לדר מאיה !
קבעו לי pet ct שבועיים אחר טיפול כימי (ALIMTA) ובגלל אירוע משפחתי אני נאלצת או להקדים ביום (כלומר 13 יום לאחר הטיפול ) או לאחר ב6 ימים כלומר : 19 יום לאחר טיפול. מה עדיף ?