ד"ר גודפריד בקר טוב,אני עם סרטן ראות גרורתי IV שקו ראשוני של אלינטה עם סיטפלטין נכשל וקו שני של טקסוטר (4 טיפולים שמתוכם שניים הורידו ל70% מהתרופה)ואני מרגיש בהחמרה בשיעול ובנשימה,האם זה כבר יכול להעיד שקו שני לא יעיל??אני שוקל לעשות את הבדיקה ההגנומית CCGT ,עד כמה היא יכולה לעזור במצבי?מליון תודות.
בוקר טוב ד"ר גוטפריד,
אבי בן ה-78 עם גידול סרטני בגודל של 3.5 ס"מ (נון סמול סיל), סובל כאבים עזים מאד, (נתמך במשככי כאבים) משבוע לשבוע הוא נחלש ואף נוספים תופעות לוואי של כייך עם דם.
בבית החולים עקפנו את כל הבדיקות הנדרשות גם סימולציה, כמה זמן סביר להמתין התחשב שהוא חולה מורכב (מעקפים, אנוריזמה של הבטן, כריתה של המעי אחרי גידול - הגידול הנוכחי אננו גרורה על ראשוני).
לפי הבנתי הקרינה לא תהווה פתרון מוחלט לגידול, אך בהחלט יתן לאבי איכות חיים ללא סבל לתקופה כלשהי.
לפי ידיעתי כדאי היה שההקרנות כבר היו מתחילות כי הוא נחלש משבוע לשבוע.
בשלב זה כבר פיניתי אותו לבית חולים בגלל מצוקה נשימתית, שנובעת ככל הנראה בשל הכאבים העזים
כמה זמן הוא זמן סביר בהמתנה להקרנות, לפי נתוניו אלו?
סדר גדל של ימים
דר' גוטפריד שלום,
אנחנו מכירים עוד מטיפולך במסור באבי. טיפול שלא היה שני לו !!!!
כעת לצערי מדובר בי. בהמשך לבדיקת צנטור וירטואלי שעשיתי, להלן הממצאים הקשורים לריאה הימנית:
הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי מסוג Iomeron.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בתחנות המדיאסטינום.
סימפונות הראשיים פתוחים.
הודגם מוקד ריאתי כ-7 מ"מ, באונה העליונה מימין.
מספר מוקדים קטנים סובפלאורליים על פני שתי הריאות.
בסיכום: מוקד ריאתי (כ-7 מ"מ) ב-RUL.
מה זה אומר וכמה אני אמור לדאוג? יש לי הסטוריה משפחתית - אבי ואחותי הצעירה ממני נפטרו מסרטן. אני בן 45.
בתודה ובברכת חג עצמאות שמח,
אבי.
דר' שלום רב,
המשכתי כהמלצתך לבירור אצל רופא ריאות.
נשלחתי לצילום חזה באותו מכון אשר בו ביצעתי את הצינטור הוירטואלי.
תוצאות הצילום:
==========
צל הלב ומיצר שמורים
איוורור הריאות תקין
אין עדויות לקשרית
אך הקשרית בפסגות הריאות יכולה להיות מחוברת ע"י צלעות בעצם הבריח.
ממליץ מעקב עם CT.
============
רופא הריאות ששלח אותי וראה את הצילום, אמר: "בשל הרקע שלך, בוא נעשה CT בשביל להיות בטוחים". לדעתו אין מדובר בגידול
אני חושש מביצוע CT - קרינה וכל אלו....
מה לעשות ? הייתי רוצה להעביר את הצילום אליך לבדיקה. כיצד?
תודה רבה על העזרה.
בת 44 לא מעשנת. בצילום סיטי שעשיתי נמצא : קשריות קטנות אחדות במזנטריום. במדיאסטינום מודגמות קשריות קטנות - בינוניות אחידות, הקשרית הגדולה ביותר ממוקמת בצד השמאלי של המדיאסטינום משמאל לעורק הכליה הראשי. קוטרה של קשרית זו כ 26 מ"מ. גם בשערי הריאות מודגמות קשריות בינוניות אחדות מכל צד.בריאה הימנית מודגמת פרנכימה רגילה למעט נוכחות של שתי קשריות קטנות בסגמנט העליון של ה - RLL צמודות לחלק האחורי של הסדק הבין אונתי הגדול. הקשרית הגדולה ביותר בעמדה לטרלית בעלת קוטר של כ - 8.3 מ"מ. לסיכום: אפשרות של סרקואידוזיס ??? מה זה אומר ? האם אני צריכה ללכת לרופאת המשפחה.. זה משהו רציני ??אף פעם לא היו לי בעיות בנושא הזה.לתשובתך אודה
שלום,
אשמח מאוד לעזרה: אימי עברה לפני כשנה ניתוח להוצאת רחם ושחלות עקב סרטן ברירית הרחם. לאחרונה, נודע לנו שהסרטן חזר לנרתיק עם חשד לגרורות בריאה.
ברצוני לברר ע"י השוואה של בדיקות סיטי לפני הניתוח ולאחריו האם אכן יש גרורות.
לפני כשנה נכתב בסיטי: קשרית ראתית תת פלוירלית באספקט הלטראלי של ה- RUL בקוטר 4.5 מ"מ למעקב .
ובסיטי האחרון אשר נעשה לפני כחודש נכתב: פרנכימת הראות ללא תסניו, קשרית רכה מסוג GGO ב- RUL - ללא שינוי - 10 מ"מ , קשרית יציבה 12 מ"מ ב - RLL . שתי קשריות ב -LLL בסגמנט אפיקוסופריורי 7 מ"מ ו-3 מ"מ. ללא תפליטים פלוירליים.
האם זה אומר שישנם גרורות בריאות והן גדלו במהלך הזמן?
האם במצב זה יש אופציה של ניתוח?
ברצוני לשאול האם ידוע לך מה היעילות בשימוש בתרופה נקסבר- NEXAVAR לחולה בסרטן הריאות והאם יש מחקרים בנושא זה.