שלום רב. אבא שלי עבר בשנת 2003 כריתת אונה ריאה שמאל תחתונה עקב סרטן קרצינומה. אחרי הניתוח לא הזדקק לטיפולים או הקרנות. לפני כמה חודשים יצא בביופסיה סרטן חדש בשם סקוומוס שהיא יושבת באותה ריאה בצד שמאל בחצי שנשאר. חוץ מהסרטן יש לו COPD קשה מאוד. בבדיקת מאמץ לב ריאה יצא שהריאה הימנית תורמת לו רק 64 אחוז. והריאה שהולכים להוריד לו 30 אחוז. למרות כל הממצאים האלו כולם החליטו שהדבר היחידי שאפשר לעשות זה ניתוח להוריד את החצי ריאה שנשארה. השאלה שלי היא אם אחרי ניתוח כזה הוא יהיה מחובר כל הזמן לחמצן או שיוכל לעבור איזה שהוא שיקום ולא להיות סיעודי? וכמו כן האם יש אופציה לטיפולים במקום הניתוח?
תודה רבה
ללא מתן ח.נ תוך ורידי.
אמי בת 62, מעשנת כבדה.
להלן תוצאות הבדיקה כפי שהתקבלו:
"הצללות פסיות מינימליות בRML ובלינגולה.
הצללות דפנדנטיות בבסיסי הריאה. ללא סימני אמפיזמה.
עיבוי פרי-ברונכיאלי קל.
קשרית זעירת מסויידת ב RUL- גרנולומה.
עד כמה שניתן לדון ללא ח.נ IV לא נראת למפאדנופתיה במייצר או בשערי הריאות.
עכירות קלה בשומן של מייצר קדמי עליון, יתכן שאריות של בלוטת תימוס. קשרית בקוטר כ- 16 מ"מ ברביע חיצוני עליון של שד שמאלי, לאיפיון ב-US /ממו.
קשריות היפודנסיות בשני האדרנלים, קטנות, מתאימות לאדנומות.
קשרית היפודנסית זעירה באונה ימנית של הכבד, ציסטה או המנגיומה קטנה, לקורלציה עם US."
בבקשה , אודה להסבר בהקדם
האם צריך לדאוג? האם יש צורך ללכת לבדיקות נוספות? לטפל איכשהו?
שכחתי לציין כי הופנתה לסיטי עקב שיעול בלתי פוסק עד לכדי הקאה, לחץ בחזה וקשיי נשימה.
שלום,
אני עוברת לדירה עם תקרת אסבסט.
האם יש דרך להגן על עצמי גם באופן חלקי?
האם אוכל להצמיד יריעת ניילון ואז יריעת בד על התקרה להגנה?
תודה
בעלי מטופל כבר שנה וחצי ולאחר ניתוח ראש לאחר טיפולכימי ביצע PC
ובתוצאה נרשם- בטן ואגן : קליטה פתלוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש
פריטוניאלי חדש 1 ס"מ RUQ.
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה נמוכה בקשרית 1.3 ס"מ חדשה באדרנל הימני
הרחבה באוארטה בטנית עד 3 סמ'
מה זה אומר???????
אני מאוד מבולבלת וחרדה.
בעלי עבר בדיקת פ סיטי בטן ואגן קליטה פתלוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש פריטוניאלי חדש 1 ס"מ RUQ
הרחבה באאורטה בטנית עד 3 ס"מ
מעבדה שבודקת יעילות טיפול של מספר גדול של תרופות על דגימת דםהאם יש למישהו ניסיון עם בדיקה במעבדה הזאת? האם מומלץ?