שלום. לפני שבוע אבא שלי עבר כריתת ריאה שמאלית. ברזרבה בריאה הימנית יש רק 64 אחוז. אבא שלי מתקשה להתאושש מהניתוח ולא יכול אפילו ללכת כמה צעדים עם החמצן אפילו. מה עושים וכמה זמן לוקח להתאושש מניתוח כזה גדול? והאם הוא מתאים להשתלת ריאה? (בן 68)
תודה
שלום לך ד"ר גוטפריד,
אני יודעת שאני שואלת שאלה לא ממוקדת לסרטן, אלא לתופעות נלוות למחלה. אבי בן ה-79 עם סרטן ריאה אחרי סדרת ההקרנות הממוקדות (אנו בזמן המתנה לסיטי למעקב), מאז מרץ מטופל עם משככי כאבים טרגין, במהלך החודש האחרון הוא מגלה סימני דכאון לא קלים, לקחתי את אבי לפסיכיאטר והוא מטפל בו לאזון עם נוגדי דכאון.
שאלתי היא האם אני טועה ואני מסבכת את אבי עם כל הנרקוטיקה ועם כדורים הפסיכיאטרים?
שלום. אני גרה מזה כחודש בדירת חדר שבחלקה החיצוני -כלומר כשיוצאים מהפלדת שלי - יש מעל גגון אסבסט .. הגגון מותקן בצמוד למבנה ואמור לשמש כמדומני ככיסוי מן הגשם בעת שיוצאים מן הדירה.. הוא מצוי פה שנים רבות ואינו מתפורר או שבור. שאלתי היא: האם קיים חשש לכך שאני שואפת ללא ידיעתי את סיבי האסבסט שהרי ידוע שאסבסט הינו חומר מסרטן הגורם לסרטן הראות? או שמא כל עוד אין לי מגע ישיר עם הגגון ואין הוא נראה כמתפורר - אין לי מה לדאוג.. אני אוהבת את הדירה ולא יודעת מה לעשות.. אינני רוצה שבעוד 30 שנה התוצאה הלא נראית לעין - תתבטא בסרטן ראות..(זה בחזית של הדירה ולכן את החלונות בחזית אני לא פותחת ליתר ביטחון..)..
מחכה לתשובה..
מיכל המודאגת
קרדיומיופתיות?
בבדיקת הMRI שביצעתי הצביעו על סיכוי לדבר הזה?
עשיתי MRI לב..
האם יש חשש למשהו רציני שמיתפתח?
מיה שלום
בשבוע האחרון התגלה אצל דודתי סרטן ריאות -שלב 4, בנוסף לטיפולים הכימוטראפי והביולוגי המשפחה מחפשת טיפול אלטרנטיבי משלים.
בחיפוש רב אחרי טיפולים אלטרנטיבים המוצעים ,המשפחה נתקלה באדון חנן אלרז ובדרך טיפולו ההומופאתית באמצעות תמציות צמחים. שאלותי הן: האם את מכירה את האדון הנכבד ודרך טיפולו? האם נתקלת בחולים נוספים אשר טופלו על ידיו? האם את ממליצה על טיפולו של חנן אלרז ?
אודה לך מאוד על תשובתך ,
חיה
לד"ר מיה שלום