היי אני מרגיש לחצים בחזה בצד ימין של הגוף שלי ואני מאוד חושש זה כמה ימים שאני מרגיש ככה איניני מעשן ואני לא שותה אלכוהול.
אך אני ב7 שנים האחרונות הייתי במסיבות שמעשנים שם אני ספציפית לא עישנתי אבל זה עישון פאסיבי. איך אני יכול להיות רגוע שאין לי גידול.?
במהלך השנתיים האחרונות , אמא שלי לא הפסיקה ללכת לרופאה ולהתלונן על כאבי עצמות, על קוצר נשימה ועייפות כרונית. הרופאה נתנה לה כדורים לאסטופורוזיס ואפילו שייכה את הסימפטומים לדיכאון. כואב לי עד עמקי נשמתי שכאשר אימי שאיננה אישה שמנה ירדה למעלה מ- 18 ק"ג וגם נראה אצלה באופן ברור למדי התאלות של אמצבועות ידיה, לא חשבה לרגע הרופאה לשלוח אותה לבדיקות שיאבחנו בבירור האם מדובר בסרטן ריאות. אמא שלי מעשנת ויש לה 3 אחים שנפטרו מסרטן. אני מניחה שגם בבדיקות הדם שלה עוד לפני שנה ראו ירידה בכדוריות הדם הלבנות . ואני תוהה שוב ושוב מדוע הרופאה לא חשבה על בדיקות מעמיקות. באחד הפעמים הרופאה ניסתה לשכנע אותי כמי שמגיעה מתחום הפסיכולוגיה לשכנע את אימי ללכת לפסיכולוג וליטול תרופות נגד דיכאון, היא גם נתנה לה מרשם לתרופות נוגדות דיכאון. היום הגידול כל כך גדול 14*12*9 ואני לא יכולה להתעלם מהעובדה כי אני זועמת אך אין באפשרותי לעשות כלום , מלבד לבקש אולי להפיץ , להסביר לציבור הכולל מהם הסימפטומים למחלת סרטן ריאות , כדי שלמישהו אחר זה לא יקרה.....
בדיקות סקר עושים מגיל 50 ואכן את צעירה
בבדיקת CT לגילוי מוקדם אלה התוצאות:
נגע סמי סולידי מעוגל בקוטר 16 מ"מ בסגמנט הקדמי של האונה העליונה מימי (חת 292) .
נגע מעוגל סמי סולידי בבסיס ה RLL בקוטר 14 מ" (מ חת 2171 ) .
ממצאי אלו חייבי במעקב צמוד . ממלי( על סריקה חוזרת בעוד 6 שבועות .
אזור קט בצפיפות GROUND GLASS בסגמנט המדיאלי של האונה האמצעית מימי ( חת 2142 ) .
ספק שתי קשריות ריאתיות בקוטר עד 3 מ"מ במיקו) תת פלוירלי ב RLL (חת 2132
האם אלה תוצאות מדאיגות? תודה ענתות
מאחר וראו אצלי קשרית באזור רציתי לדעת מה הפרוש של זה בעבריתהבנתי שזה בראה ימנית אבל באיזה אונה למעלה באמצע או למטה תודה.RUL
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8064