אני בחורה בת 22 ואני מעשנת.
מאז שהתחלתי לעשן יש לי שיעול קבוע וכשאני משתעלת יוצא לי ליחה(בלי לירוק, פשוט יוצא מהגרון החוצה)
כשאני מדברת לפעמים יש לי שינוי בקול נהיה לי צרידות כזאת ולפעמים כשאני נושמת יש לי צפצופים כאלה
פעם אחת לפני שנה היה לי קוצר נשימה ומאז לא היה.
יש לי סיבה לדאגה?
בן 34, בריא בד"כ
הפסקתי לעשן לפני 9 חודשים לאחר שעישנתי 13 שנה קופסא ב3 ימים
עובד עבודה פיזית
לאחרונה מרגיש כאבים מקומיים בבצד שמאל של החזה.
תופעה שחוזרת בשעות ההתעוררות שלי.
נשלחתי לצילום ריאות הרצ"ב
האם הצילום תקין? תודה
שלום.
אשמח להבהיר את הנקודות הרלוונטיות בהדבלים בים בדיקת MRI לבדיקת CT
אני הבנתי לפי רופא משפחתי שהראשונה משמשת יותר לגידולים או לבעיות שלד שונות והסיטי משמשת יותר לבדיקת פרו הריונית ותצלומי שברים
האם זה נכון?
לד"ר מאיה גוטפריד שלום,
אובחן אצלי גידול בפסגת ריאה ימין עם נגיעות בלימפה, והוצע לי לקבל טיפול של 33 הקרנות, וכימותרפיה פעם בשבוע, תוך הבהרה שאני עתיד לפתח דלקת בוושט, ולהפסיק לאכול. שאלתי היא, האם ישנם טיפולים נוספים למצבי הבריאותי, שאותו תיארתי לעיל? האם יש מכונות הקרנה חדישות שניתן לטפל בהן עם פחות טיפולי הקרנה? שאולי גורמות לפחות נזק בגוף? האם טיפול ביולוגי יכול לעזור במיקרה זה? האם אני יכול להצטרף לניסוי או ניסויים המתקיימים כרגע בארץ, בתחום זה? האם שימוש בתה אסיאק יכול לעזור ולתמוך בגוף? אני נמצא במצב של חוסר אונים, השמיים נפלו עלי, ואני לא יודע מה לעשות, אנא השיבי לי בבקשה לשאלותיי, ואשמח לקבל תשובות וכל מידע נוסף שיש לך בתחום זה, שיוכל לכוון אותי בנושא הטיפול במחלה זו בתקווה לשפר את המצב.
חג שמח, דוד
שלום,
אבא שלי הפסיק לעשן לפני כשנה, לפני שהוא הפסיק(בערך לפני שנתיים) הוא התחיל להשתעל רבות, שיעול שלא פסק, והבנתי שזה אחד התסמינים של סרטן הריאות
אחרי שהוא הפסיק לעשן, השיעול חלף לגמרי, אבל רציתי לדעת אם יכול להיות שהתפתח אצלו גידול סרטני בריאות בתקופה שהוא היה משתעל ומעשן, וכשהוא הפסיק לעשן התסמין רק עבר והשיעול פסק?זה הגיוני?אני שואל את זה כי לאחרונה הוא אובחן עם סרטן בשלפוחית השתן וגרורות בריאות, ולא בטוחים אם מדובר בגרורה או גידול שונה, ואני לא חושב שהוא הזכיר את השיעולים