רציתי לשאול אם כאשר עושים טיפול קרינתי יומיומי במשך בחודש וחצי ובכל שבוע גם טיפול כימותרפי אז הקרינה והכימו אמורים להמשיך לעבוד כחודש בגוף להקטין את הגידול?
אבא שלי עכשיו סיים ונקבע לו CT רק לעוד חודש מהסיבה שזה אמור להמשיך לפעול לעשות תוצאות עד כחודש אז רציתי לשאול האם זה נכון ..
אני חולה סרטן ריאות מסוג NSCLC .עשיתי בדיקה דם CYFRA 21-1 תאריך בדיקה 13.09.12 תוצאה 46.6 .עברתי טיפולי כימותרפיה .ופעם נוספת עשיתי בדיקה דם CYFRA 21-1 תאריך בדיקה 30.11.12 תוצאה 2.1 (תחום נורמה 0.0-3.3 ).האם הירידה בערכים בבדיקה האחרונה יכולה לצביע על משהו
תודה רבה על הכיוון, כי את הלב בנדקנו, בדיקה ציטולוגית בפעם הקודמת היתה נקיה מתאים סרטנים היו חיידקי קוקיס.נראה לי שזה תוצאה מהקרינה , או שהגידול מתפשט לתוך הריאה ואין עדיין תסמינים מספיקים לראות ולקבל בבדיקה פתולוגית של הנוזלים
אימי אמנם הפסיקה לעשן לאחר כריתת ריאה, אבל מאוד מתקשה. ביקשה שאברר לגבי טיפולים שיכולים להוריד את המחשבות הטרדניות והכמיהה...
שמעתי על טיפול בהיפנוזה. האם יש מישהוא שיכול להמליץ על כך? ועל מטפל/ת ספציפי?
תודה
הפנינו את שאלתך למקדמת הבריאות של האגודה למלחמה בסרטן ולהלן תשובתה:
ניתן להירשם לסדנה לגמילה מעישון המוצעות ללא תשלום בכל אחת מקופות החולים, מאז הכנסתה לסל התרופות בשנת 2010.
הסדנה נותנת מענה לכל היבטי ההתמכרות וכן מציעה טיפול תרופתי מסובסד למעוניינים (סבסוד תרופות לגמילה מעישון ניתן אך ורק למשתתפים בסדנה).
הטיפול התרופתי מסייע במיוחד למצבים שבהם רמת ההתמכרות לניקוטין היא גבוהה (התמכרות גבוהה לניקוטין מאופיינת פעמים רבות בצורך עז לעשן זמן קצר לאחר שמתעוררים בבוקר).
הסדנה, אשר מתקיימת במתכונת קבוצתית מצומצמת ותומכת, מקנה כלים להתמודדות עם הכמיהה לעישון ולשבירת הרגלים. כמו כן ניתנת התייחסות לנושאים כגון תזונה ופעילות גופנית לאחר הגמילה.
סדנאות אלה הנן בעלות שיעורי הצלחה גבוהים (כ-50% הפסיקו לפחות למשך שנה) והן הוכחו מחקרית כיעילות. מכבי שירותי בריאות מציעה שירות דומה גם באמצעות הטלפון.
בנוגע לשאלתך בנושא גמילה מעישון באמצעות היפנוזה, לא קיימת עדות מחקרית ליעילותה של שיטה זו ולכן מומלץ לבחור בשיטות אשר הוכחו מחקרית כיעילות.
נשמח לשלוח לך חומרי הסברה, לאגודה יש חוברת עזר לגמילה עצמית מעישון, אשר מופיעה גם באתר האינטרנט של האגודה –
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=6507
אני לרשותך בשאלות נוספות במייל iritm@cancer.org.il
ובטלפון 03-5721605.
בהצלחה,
אירית מנטש, מקדמת בריאות
מצבי הכללי טוב ואפילו טוב מאד,אני עובד עבודה פיזית מלאה,אני מתפקד בכל הרמות,יש לי קושי באכילה אבל משתפר והולךעברתי עד כה המון כימו כ20 פעם,וחשבתי לנסות משהו אחר,אבל אשמח לשמוע שיש לך מועדפות כלשהיא כי לי איןונתנו לי את האופציה לבחור,ואני ממש לא מבין מה יותר טוב לי
על חות דעתך
שלום רב.אני חולה סרטן ריאות מסוג NSCLC .יש גוש בריאה הימנית באונה האמצעית.קיבלתי 3 טיפולי כימותרפיה.בדרך כלל אני מרגישה כאבים בצד ימין (כנראה באזור הגוש) בשבוע הראשון אחרי קבלת כימותרפיה,ולפעמים לסורגין אחרי השבוע של קבלת כימותרפיה.השאלה שלי:מה אומר כל זה .ברצוני לקבל מידע מוסבר.תודה.