שלום ד"ר גוטפריד,
אימי אובחנה בסרטן ריאות NSCLC בשלב 4. שאלתי את האונקולוג המטפל בה האם נמצאו מוטציות EGFR, ALK או KRAS בבדיקת הביופסיה ונענתי שהסיכוי למוטציות אצל אימי הוא קלוש מפני שהסרטן שלה התפתח על רקע עישון (למרות שהפסיקה לעשן לפני 12 שנה). אני מבינה את התשובה אך רציתי לשאול האם העובדה שרבים מבני משפחתה של אימי (אביה וכל אחיו) נפטרו מסרטן יכולה להראות שהיא נמצאת בקבוצת סיכון על רקע גנטי?
תודה רבה על תשומת לבך ועל זמנך!
שלום, אבי עבר לפני כשנתיים כריתתת אונה בשל גידול בגודל 1 ס"מ בריאה. לא עבר טיפול כימי או הקרנות. בהמשך למעקב אונקולוגי ביצע סיטי חזה כל 3 חודשים, עד לפני 3 חודשים הכל היה תקין. בסיטי האחרון היה כתוב כי קשרית אחת גדלה מ - 0.4 מ"מ ל 0.6 מ"מ להמשך מעקב. האונקולוג המטפל החליט לבצע גם פט סיטי ושם התגלו גם גרורות בפלאורה דו צדדים.במידה ולא הינו עושים סיטי פט אותן גרורות לא היו תגלות בזמן כנראה . אבי התחיל טיפול כימי + אווסטין . במכתב מהרופא המטפל כתוב לאחר 3 טיפולים יש לעשות סיטי חזה + בטן עליונה. האם זה הגיוני לעשות סיטי באזור שלא הראה את אותן גרורות בפלאורה ?
מדוע לא מבצעים סיטי פט על מנת לראות מה קורה עם אותן גרורות מחוץ לריאה ? או חלילה אם יש הרעה במצב.
איזה שיקול מוליך את הרופא בעת בחירת סיטי רגיל ולא פט?
אודה לך מאוד אם תכווני אותי והאם עלינו ךהתעקש לבצע סיטי פט או שעל פי הבנתך סיטי רגיל מספיק.
תודה רבה
אם אני מבין אותך נכון מומלץ לעשות מיד אחרי הטיפול שלישי סיטי רגיל וכעבור חודש שוב לבצע פט סיטי ? (לפני הטיפול הרביעי) או שהכוונה היא אחרי הטיפול השלישי לחכות כשלושה עד 4 שבועות ואז לעשות פט סיטי ????
אני אעבור ניתוח בריאה בשבוע הקרוב יוציאו לי גוש מהריאה הימנית עקב חשש לסרטן ורק לאחר הוצאתו יחליטו חד משמעית אם זהו גידול או מחלה כגון שחפת אני אני בת 19 ונוטלת גלולות כבר שנה+ השאלה שלי היא האם אני צריכה להפסיק ליטול את הגלולות או שזה בסדר להמשיך כרגיל ומה קורה אם זה מתברר כגידול האם למרות הכימותרפיה וההקרנות אוכל להמשיך ליטול גלולות
תודה
הי,
הנכם מוזמנים בזה לכנס מענין וחשוב העוסק בתפקיד התקווה בתהליך ההחלמה וההתמודדות עם מחלת הסרטן.
הכנס בחסות היחידה לרפואה משלימה ברמכז דוידוף לחקר, מניעה וטיפול בסרטן שבמרכז הרפואי רבין, ביה"ח בילינסון (www.integrativemedicine.org.il) והוא מיועד הן לקהל הרחב והן לבעלי מקצוע בתחום הבריאות.
הכניסה חופשית!
מצ"ב קובץ עם תכנית הכנס - במרכזו הרצאה בשידור חי של פרופ ברני סיגל, אחד הכירורגים החשובים בארה"ב המתמחה בסרטן' שפירסם ספרים רבים על חשיבות קשרי הגוף-נפש והתקווה בהחלמה ובהתמודדות עם מחלת הסרטן.
tאנא שתפו את חבריכם וידעו אותם על קיום הכנס. נשמח לראותכם!!!
ד"ר עופר כספי
מנהל היחידה לרפואה משלימה, מרכז דוידוף - ביה"ח בילינסון
קיבלנו תשובה מהפתולוג שמדובר באדנוקרצינומה ושהתא פעיל, המקור אינו ברור אבל הם רושמים שיש חשד לריאות (בפט סיטי נצפו - נודולים ריאתיים קטנים פריפרים שאינם ניתנים לאיפיון בשל גודלם בריאה הימנית התחתונה והעליונה ובריאה השמאלית העליונה, כן היתה קליטה פתולוגית של FDG בקשרי הלימפה בשני צדי הצוואר), בינתיים שלחנו לבדיקה MicroRna של רוזטה מכיוון שהרופאים עדיין לא בטוחים מה המקור. אמי בינתיים מרגישה בלוטה גודלת מיום ליום בחלק התחתון של הצוואר וכן בלוטות נוספות בבית השחי בשני הצדדים שעכשיו מורגשים והם בקצב של גדילה בכל יום.
השאלה מה עושים מכאן? מחכים שזה יגיע לעצמות ולמוח, כמה זמן לוקח למחלה הזאת להמשיך לאיבר נוסף (כרגע יש רק בלוטות לימפה נגועות. במוח, שלד, כבד הכל נקי), אנחנו בפחד שזה אלים ומתפשט, מה דעתך?
ולגבי התשובה של הפתולוג רציתי שתסבירי לי האם מדובר על תהליך אלים במיוחד (לא הצלחתי להבין):
התאים הממאירים מראים ציטופלסמה וקואולרית עם גרעינים מוגדלים עגולים ואובלים ועם גרעינונים מוגדלים – יש פעילות מיטוטית ערה. מדובר בגידול אפיטליאלי גרורותי עם - high proliferation index