שלום ד"ר גוטפרידאמא שלי, בת 84. ברקע: פוסט פוליו, לחץ דם גבוה, סוכרת (מבוגרים), נמ"ג (ועם כל זה צלולה ועצמאית)
ב-2002 נותחה להוצאת גידול בשד ואח"כ טופלה בטמוקסיפן ובהמשך בפמרה (בלי הקרנות בלי כימו).
ב-2012 נותחה להוצאת גידול מהריאה הימנית ונכרתו האונה העליונה והאמצעית.
ב-CT מדצמבר 2012 נמצא נגע ליטי בחוליה C7 וטופל בהקרנות.
ב-CT ממאי 2013 נמצאה "קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגע ליטי בחוליה C7 שמעט גדלה וכיום הקליטה בו בולטת יותר" (זה מה שכבר הוקרן). כמו כן נמצאה "קליטה פתולוגית של FDG בנגע ליטי חדש בגוף חוליה D9".
בריאות נמצאו "נודולים עד 0.6 ס"מ מתחת לרזולוציה של ה-PET בשתי הריאות, רובם חדשים וחלקם גדלו בהשוואה לבדיקה קודמת".
בזמן האחרון היא קצרת נשימה, משתעלת הרבה ובייחוד חלשה מאוד; כאבים בינתיים אין לה. אונקולוגית ממליצה על נבלבין פעם בשבוע ועל ארדיה בעירוי (אמא כבר לקחה זמן קצר תרופה דומה דרך הפה, אבל זה הפריע לה מאוד ובסוף אישרו לה להפסיק). התגובה הראשונה של אמא הייתה שהיא לא רוצה יותר טיפול כי אין לה כוח יותר.
השאלה היא מה תופעות הלוואי של התרופות שמוצעות לה ואם הן אמורות להקל עליה או להאריך את ימיה, ואם מבחינת איכות החיים היא לא צודקת בעצם, ואולי עדיף לה בעצם בלעדיהן.
תודה!
בוקר טוב ושבת שלום.
יש לי חבר בן 56 הסובל מסרטן ראות עם גרורות במוח,
עבר 10 הקרנות, והרגליים והידיים לא מתפקדות לו, הוא קטוע רגל עם תותבת,
וחוסר תחושה בידיים והרגליים. עם כאבי ראש וסחרחורות.
אשמח אם תייעצו לי לעזור לו.
הוא נהייה סיעודי עם מטפל!
תודה מראש
להלן ממצאי CT שבוצע לאמי, אשמח לעזרה בנוגע להבהרה של האיזורים הנגועים ומידע כללי:
בדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי. גוש בקוטר 5.5 ס"מ ב-LUL פארה מדיאסטינלית. תפליט פלוירי בינוני משמאל, רושם לעיבוי הפלוירה בהיקת תפליט. מספר קשריות קטנות על פני הפלוירה ובריאה השמאלית, חשודות לפיזור משני. בלוטת לימפה 1.5 ס"מ בחלון אאורטו-פולמונלי. ללא תפליט פריקרדיאלי. ברונכים מרכזים פתוחים. אאורטה טורקלית אינה מורחבת.
אמי אינה מעשנת ובחיים לא עישנה, היא הגיעה לבי"ח עם בצקת ריאות, נאמר לנו כי שלחו את הנוזל שהוצא לבדיקה על מנת לאבחן האם הגוש ממאיר או שפיר. מה הסיכוי שיש לה סרטן ריאות אם היא לא מעשנת? ואם אכן זה סרטן אז באיזה רמה הוא (עד כמה שאני יודעת יש 4)? תודה.
שלום
חמי חולה בסרטן ראות שלב 4 עבר כבר טיפול כימו ראשון
הוא כרגע נורא אפטי
מה זה אומר? מה אפשר לעשות כדאי להוציא אותו ממצב זה?
צריך להבדק על ידי רופא יש לקחת בדיקות דם דחופות נתרן וסידן לבדוק אם תקין ולשקול סיטי מח.
בן 35 לא מעשן ולא שותה בחודשים האחרונים סובל מהצטברות ליחה כאבי גרון ושיעול בעקבות פנייה לרופא בוצע צילום חזה ממצאי הבדיקה שלילת סינוסים הודגם איוורור תקין של מערות הפנים. אין עדות לסנין ריאתי או תפליט בשער הריאה השמאלית הצללה מעוגלת, חשד לבלוטת לימפה מוגדל או כלי דם? שינוי בתמונה רנטגנית בהשוואה לצילום קודם צל הלב תקין.
בעקבות התשובה הנל הרופא החליט לשלוח לבדיקת סיטי האם לאור הנסיבות שאין רקע של עישון מצדיק בדיקה כזו ומה זה אומר
שלום אנוכי עובד כמפעיל מגרסת נייר עיתונים ונייר עבה המשמש להטיפה לאריזות שונות של מוצרי צריכה כמו בלוק ציור עבה עם איור כתוצאה מהגריסה יש ריח אבק שנוצר מסיבי הנייר באויור אני משתמש במסכה עם פילטר שלדעתי לא אוטם במיוחד , שאלתי היא כזו האם יש סיכון לסרטן כזה או אחר או מפגע בריאותי אחר כתוצאה מהאבק תודה