בבקשה תעדכן מה קרה מפה.
אבא שלי מתחיל לקחת תרופות אלו עוד שבוע.
תודה
שלום רב מדובר בחולה באדנוקרצינומה דרגה 4 , לאחר 6 טיפולי אלימטה +ציספלטינום, 30 הקרנות +3 טיפולי אלימטה. עד לפני כחודשיים מצב בשליטה.ממצאי CT אחרון : קונסולידציה ידועה גדלה בהשוואה ל בדיקה קודמת. הופיע לראשונה נוזל בסדק הבינ- אונתי משמאל. בכל שאר הממצאים ללא שינוי מבדיקה קודמת.אני מעריכה שמדובר בהחמרה . מה צפוי מבחינת תהליך טיפולי במקרה כזה? חומרים כימיים אחרים /נוספים? טיפול ביולוגי? אודה מאוד לתשובתך
אבקש לדעת מהן תופעות הלוואי ( את כולן, מהקל אל הכבד) של הטיפול הביולוגי אם אין הוא משולב בטיפול כימי מחד ואם הוא כן משולב בטיפול כימי מאידך.
כמו כן, במידה ואין התאמה לטיפול ביולוגי מה הסטטיסטיקה לגבי מס׳ שנים ( במקומות מסוימים כתוב 5 חודשים ובמקומות אחרים שנה-שנתיים) אם טיפול כימי יתקל בסירוב ואם א׳. יהיה שימוש בטיפול ביולוגי, ב. לא תהיה התאמה ועל כן לא יהיה שימוש. מדובר באדנו קרצינומה לאישה באמצע שנות ה60 לחייה עם עבר של עישון כבד. תסמין המחלה היחיד כרגע הינו שיעול כבד. שלב D- גידולים בשתי הריאות וגרורות בבלוטות הלימפה. היסטוריה רפואית נקייה, וללא בעיות לב.
תודה רבה
שלום
לפני 3 שנים הוצא גידול במעי,לפני 7 חודשים נודל באונה ימנית עברתי 3 הקרנות
CT להיום
תסנין סוב-פלאורלי בסגמנט האחורי של האונה הימנית עליונה והצללות כתמיות בסגמנט אפוקלי של אונה ימנית תחתונה(הממצאים חשודים לתהליך דלקתי, לא הודגמו בCT קודם)
הצללה כתמית נוספת גם באונה שמאלית תחתונה,שינויים אטרומטים באאורטה הטורקלית ובטנית. לא הודמו בלוטות לימפה מוגדלות במיצר ולא הודגמו בלוטות לימפה בבתי השחי. ללא תפליט פלאורלי וללא תפליט פריקרדואלי. כבד, טחול לבלב תקינים כליות תקינות מעיים שלפוחית תקינים
סיכום: הממצאים חשודים כתהליך דלקתי דרושה קורלציה קלינית
אודה לך מאוד על שאלתי - האם עלי לפנות למומחה ראות? התור לאונקולוג רק בעוד חודש, מה אומר הCT הנוכחי? הגידול שהוסר בהקרנות חזר?
יונית
לאחר דלקת ריאות: בלוטות לימפה בתחנות המדיאסטינום
ממצא היפודנסי בחלון האאורטו 1 סמ'
שינויים פיברוטים בפסגות
הצללה עם הרחבה של סמפונות ושני מוקדים בתוך ההצללה 1.2 סמ'
האם עלי לדאוג?
בת 50
לאמא שלי יש גידול בשער הריאה שיושב על העורק שמזין את הריאה הימנית. הרופאים אומרים שאי אפשר לנתח והדרך היחידה היא כריתה של הריאה הימנית!
מה הסיכונים בניתוח כזה ומה הם סיכויי ההחלמה מניתוח כזה?
מה תהיה איכות החיים שלה אחרי הניתוח?
האם עדיף לנתח או לטפל בגידול בדרכים של כימוטרפיה ודומיו?