שלום דר גוטפריד יקרה.
הנכדים שלי, כמו כל ילדי ישראל, יקבלו חיסון פוליו בקרוב.
ממה אני צריכה להזהר? האם השהייה בקרבת המתחסנים מסוכנת למטופלי אירסה?
להתראות.
יהודית
סטוקסימאב הינה סוג של תרופה הנקראת נוגדן חד שבטי. בבריטניה כרגע נעשה בה שימוש כנגד סרטן המעי הגס והחלחולת אשר שב והופיע לאחר הטיפול הראשוני והתפשט לחלקים אחרים בגוף (סרטן מתקדם או גרורתי). סטוקסימאב ניתנת במשולב עם התרופה אירינוטקאן, לחולים שקיבלו אירונטקאן והפסיקו להגיב לתרופה.
כמו כן, נעשה בה שימוש במסגרת ניסויים קליניים כטיפול בסוגי סרטן אחרים, כולל סרטן ריאות מסוג של תאים שאינם קטנים (non-small cell lung cancer) וסוגי סרטן של ראש וצוואר. ייתכן ויוצע לך שימוש בתרופה זו כנגד סוגי סרטן אחרים במסגרת ניסוי קליני. סטוקסימאב ניתנת לצד טיפול כימי, בנפרד, או לצד טיפול בקרינה לחולי ראש - צוואר בשילוב עם הטיפול הקרינתי (נמצא בסל התרופות לאינדיקציה זו).
אני מבין שהמידע מעודכן לנובמבר 2006 לפיכך ייתכן שקיימים עדכונים בנושא זה.
רציתי לברר האם קיים מידע רפואי שהצטבר בנושא טיפול בארביטוקס עבור חולי סרטן ריאה במיוחד מסוג תאים שאינם קטנים ובמיוחד לחולים עם קולטן EFGR?
האם קיימת גם התייחסות לשלב המחלה או כטיפול כקו ראשון /אחרון?
האם ארביטוקס רשומה בפנקס התכשירים הרפואיים ןלאילו התוויות?
האם ארביטוקס רשומה ומאושרת ב-FDA וב-EMA ואם קיימת גם בהן התייחסות לשימוש כנגד סרטן ריאה?
אודה לכם על תשובתכם או הפנייה למקורות מהיימנים שיוכלו לספק תשובות לשאלותיי.
אבי בן 78 אובחן לפני כחודש עם סרטן ריאות וגרורות במוח. הומלץ לו על טיפול הקרנות למח בשילוב כימיו אך הוא מסרב מחשש לתופעות הלוואי.
1. מהן תופעות הלוואי של הקרנות אלו והאם יש אלטרנטיבה לטיפול זה?
2. האם טיפול כימיו יכול להספיק או שנדרשות גם הקרנות?
3. להלן תוצאות הMRI. עד כמה המצב דחוף לשם קבלת החלטה לגבי תחילת הטיפול? יש לציין שהוא מרגיש טוב מאד ומפחד שאם יתחיל בטיפולים הדבר רק ידרדר את מצבו.
תודה על ההסבר כל מידע יעזור אנחנו לא יודעים מה לעשות.
ימצאים:
מודגם תהליך דורלי לובולרי האדרתי בגודל 13X6 מ"מ פריאטלי מימין.
בנוסף מודגם מוקד האדרתי ברקמת המוח בגובה הצנטרום מימין נמדד 2.5 מ"מ.
בנוסף שני תהליכים האדרקתיים זעירים אקסיפיטלים משמאל.
חשד למוקד נוסף פריאטללי זעיר מימין.
יש מוקד נוסף פרונטלי נמוך משמאל נמדד 4 מ"מ.
במוחון לאורך הוורמיס מוקד האדרתי מעוגל בגודל 5 מ"מ וכן בהמיספרה הימנית של המוחון מוקד שנמדד 4 מ"מ.
אין בצבת ווזוגני מסביב לנגעים האלה.
אין הפרעה בדיפוזיה.
אין שרידי דימום.
שלום רב!
אמא שלי בת 74, לפני כחודש גילינו שיש לה סרטן ריאות והיא נשלחה לבצע בדיקת CT-PET בבלינסון.בפענוח הבדיקה נכתב " חזה:קליטה פתולוגית של FDG בגוש ב-RLL כ-3.8ס"מ.בגוש בלוטות בשער ריאה ימנית כ-4.5ס"מ ובבלוטות גדולות במדיאסטינום על כל חלקיו.ב-CT נודולים נוספים עד 1.0ס"מ בריאה ימנית ונודול קטן GRAUND GLASS ב-LUL " . בכל שאר החלקים בגוף נכתב שאין קליטה פתולוגית של FDG.
מה זה בעצם אומר ועד כמה המצב חמור ? האם זה אומר שיש גרורות והניתוח במצב הזה לא יעזור ? איזה סוג של טיפול היא הולכת לעבור ועד כמה הטיפול בצב שלה יהיה אפקטיבי ?
ד"ר מיה שלום , ראשית יישר כוח על עבודת הקודש .
בן 33 , בריא בד"כ ,לפני 8 חודשים , אישפוז בחשד לאבנים בכליות עקב כאבים חזקים במותן שמאל מאחור ,שנשלל והפך לאבחנה של דלקת ריאות מסוג פניאומוניה . בעקבות סיטי בטן בו איבחנו התעבות פלאוראלית
במעבר חזה בטן .
ביצעתי CT בדצמבר אשתקד ובנוסף לצורך מעקב ,בפברואר השנה ,ביוני ,ולאחרונה פט סיטי לפני מספר ימים . עקב התעבות פלאורלית ,ללא שינויי גס בהתעבות הפלאורה , כיום ישנם כאבים במותן ובגב מאחור אך בעוצמה נסבלת .
השבוע ביצעתי פט סיטי על פי המלצת רופא ריאות , על חשבוני מאחר והקופה לא אישרה את עלות הבדיקה לפי נהלי סל הבריאות .
מצ"ב פיענוח הפט סיטי .[פרטי זיהוי טושטשו }
וצילום מסך של חלק מהדיסק ,
מאחר ואני מודאג מאוד בעניין .
אודה לחוות דעתך הכללית {עד כמה שאפשר ,אני יודע שלא נהוג לתת ייעוץ
מדוקדק ברשת מטעמי אתיקה וכ"ו .}
שלוםאני עובדת עם מתכות כמו בריליום קופר וניקל סילבר. העיבוד שלהן הוא במים. האם חשיפה כזו מסוכנת והאם יש דרך לדעת אם נגרם לי נזק ואם אפשר להצביע על קשר ישיר.