תוצאות הביאופסיה שהוצאה נהריאוה מראים תוצאה חמורה ביותר ואנו מבקשים להעבירה אל מעבדה ביאולוגית לשם קביעת סוג הטיפול.
קבלנו ייעוץ מאונקולוגית ובו הודיעו לנו כי חייבים להעביר את התוצאה בדחיפות אל מעבדה ביאולוגית .
השאלה היא מהו שם המעבדה והאם גם אנחנו יכולים להעביר את ממצאי הביאופסיה אל המעבדה או שרק האונקולוג יכול לעשות זאת.
אנא דר' גוטפריד אבקש הנחיחתך דחוף..
בעלי בן 40, מתלונן בשלושה ימים האחרונים על כאבים חזקים בבית החזה. הוא מעשן כבר 23 שנה ובתקופה האחרונה מגיע גם ל2 קופסאות ביום. חוץ מכאב בחזה אין לו שיעול כרוני או כל סימפטום אחר, הוא משתעל מדי פעם אבל לא משהו רציני בכלל. הכאב שהוא אומר שיש לו הוא תמידי ולא בשעת נשימה עמוקה. אתמול הוא אף התלונן שהכאב העיר אותו מתוך שינה. האם קיימת אפשרות לסרטן ריאה גם ללא שיעול? אבי ז״ל נפטר מסרטן ריאות ואני זוכרת שהיה לו שיעול מטורף... אז מה לעשות?
ראשית תודה רבה,שאלה נוספת שלא קיבלתי מענה איזה סוגי טיפול כימי קיימים לסוג הזה?תודה מראש וחג שמח
לד"ר שלום רב,
אמא שלי בת 74 אובחנה כחולת סרטן ריאות(אדנוקרצינומה שלב 4).שבוע הבא היא מתחילה טיפול כימוטרפי(ALIMTA+CARBOPLATIN).האנקולוג רשם לה לתרופות מקדימות:זריקת ויטמין B12+חומצה פולית+סטרואידים+זופרן(לפי הצורך).דיברתי עם מספר אנשים והתברר לי שיש תרופות נוספות העוזרות להתמודד עם הכימוטרפיה: Neulastim , Emment,Aloril.
האם התרופות האלה מתאימות למצב הנוכחי?
האם אנו צריכים לפנות שוב פעם לאונקולוג שירשום לנו את התרופות הנוספות?
לד"ר שלום
אני בת 54, לפני כשנה וחצי עברתי כריתת אונה תחתונה בריאה השמאלית לאחר אדנוקרצינומה. לא עברתי שום טיפולים מאחר וגילו את הגידול בטעות ולמזלי מוקדם. מאז הפסקתי לעשן ואני במעקב. הבדיקה האחרונה הייתה לפני כ- 5 חודשים. מאחר ובימים האחרונים התחלתי להשתעל עם קוצר נשימה וכאבים בחזה פניתי לרופא המשפחה והוא שלח אותי לצילום חזה ובמקביל נתן לי אנטיביוטיקה. התוצאות הינם
מצב לאחר כריתה LLL עקב שאת.
ציור מוגבר בבסיסים,
עיבוד נפח משמל,
דחיקה של המדיאסטינום שמאלה.
אין עדות לתסנין או לתפליט פלוירלי.
אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים.
צל הלב בגדר הנורמה. האם אני יכולה להיות רגועה עד חודש הבא שישי לי בדיקה אצל האונקולוג שלי?
אודה לתשובתך המהירה
בתוצאות צילום CT של החזה נכתב:
"הודגמו שינויים פיברוטיים עם בולות קטנות בפסגות הריאות. הודגמו בולות בודדות בבסיסים, קוטר מקסימלי 9 מ"מ.
הודגם מוקד ריאתי 4 מ"מ באונה אמצעית מימין.
ללא תפליט פלוירלי. אדרנלים שומרים על צורתם".
האם מוקד ריאתי הוא בהכרח גידול סרטני? או יכול להיות דלקתי?
תודה על תשובתך המהירה.
יש בידי תוצאות PET CT מאפריל 2013 . צוות ה TUMOR BOARD בשיבא
החליט על מתן קרינה ואנטיביוטיקה (מספר קורסים) וללא ביופסיה או ברונסקופיה.
אם בארץ, אז איזה מוסד יוכל להמציא לי חוות דעת אמינה?
,
לפני תחילת הטיפולים היה לה קריש דם והיא קיבלה שלושה חודשים CLEXANE שהסתיימו קצת אחרי הטיפול השלישי.
כרגע בקלל שהיא אנמית היא התחילה לקבל ARANESP 500 CG
פעמיים בחודש כאשר את הזריקה הראשונה היא קיבלה שבועיים לאחר הטיפול השלישי.
התוצאות של הפט סיטי האמצעי (שבועים לאחר הטיפול השלישי) זהות לראשון.
2 שאלות:1)
2) מה נראה לך שצריך לעשות
תודה רבה וגמר חתימה טובה
זה אינו הפורום המתאים. נא לפנות לפורום העוסק בלימפומות