דאגנוזה לסרטן ראות מסוג NSCL נעשה לפני 3 שבועות. אמרו לנו לפני שבוע שיקח שבוע עד 10 ימים לתחילת טיפול. עבר שבוע ולא דיברו איתנו בכלל.
כמובן שניסינו לברר היום ללא הצלחה (הרופאה איננה ננסה שוב מחר)
השאלה שלי. כמה זמן לוקח להתחיל טיפול כשאין ניתוח ונעשו כל הבדיקות. ביופסיה,PET, מוח.
ההמתנה מאוד מדאיגה כמו שעון חול ומרגישים שמתבזבז זמן לחינם.
אמרו לי ששלחו לבדיקות מולקולריות ושזה יכול לקחת עד 3 שבועות.
שאלה שלי. 10 ימים + שבועיים שלוש זה זמן סביר להמתין לתחילת טיפול?
עוד כמה ימים.
תודה לך על התשובות.
שלום רב. ברקע: סרטן ריאות מסוג NSCLC מטופלת בכדורי טרסיבה (מזה 6 חודשיים) עברתי קרינה כל מוחית עקב גרורות מרובות (לפני חודשיים) עברתי השבוע CT -ראש צוואר -חזה -בטן -ואגן . בוצע השוואה ל CT ראש מ19-11-13 (לפני קבלת הקרנות) CT ראש: סיכום: ללא ממצא פתולוגי בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מ 22-10-13 אברי הצוואר שמורים בתי השחי שמורים *תפליט פלוירלי משני הצדדים- חדש בהשוואה לבדיקה הקודמת *קונסולידציה ריאתית בשתי אונות הריאה משמאל - החמרה משמעותית בהשוואה *גושים פרא- מדיאסטינלים ופרא וורטברחים בשתי הריאות -חדשים בהשוואה לקודמת *נגע מעוגל בקוטר 3.2 ס"מ קדמית לתפליט בבסיס הריאה מימין -מתאים לתמט עגול *קשרית ריאתית בקוטר 2.1ס"מ בבסיס ה -LLL -חדשה בהשוואה לבדיקה קודמת הקנה והסימפונות שמורים עורקי ריאות שמורים שערי ריאות חופשיים המדיאסטינום שמור הלב בגודל תקין עם עיבוי קל של דופן החדר השמאלי ***גרורות באונה השמאלית של הכבד בסגמנטים 4-2-3 בקוטר 2.3 ס"מ בסגמנט 3 -חדשות בהשוואה לבדיקה הקודמת דרכי המרה ללא ממצא מיוחד כיס המרה -הלבלב-הטחול-האדרנלים-ןהכליות ללא ממצא מיוחד הרטרופריטונאום חופשי הרחם בגודל תקין -אין פתולוגיה טפולתית בחלונות עצם:אין עדות להרס גורמי האמת מזה שבועיים אני במצב קליני ירוד חולשה עייפות ושיעול וכאבים נוראיים חזקים משתמשת בחמצן. השאלה: 1.האם שכתוב ב סיכום CT ראש ללא מוצא פתלוגי --האם זה אומר הקרנות הצליחו להרוס את הגרורות? 2.האם יכול להיות המצב התדרדר במהירות בלי סימנים קלינים מקדמיים? 3.לאיזה טיפול ניתן לעבור ?בילוגי?אפטיניב?כימי? 4.מה ניתן לקחת בשביל להקל על הכאבים והשיעול? 5.מה עם הממצאים בכבד?האם טיפול לחוד ? תודה רבה -סליחה על השאלה הארוכה............
NSCLC ברקע סרטן ריאות מטופלת בטרסיבה. לפני שלושה חודשיים נוצר בעיה אצלי והיא -חצי פנים שמאלי רדום -לא קיבלתי טיפול ספציפי לבעיה זו. לפני חודש בחצי אושפזתי במיון עקב חולשה ביד ימנית ובקושי דיבור =אחרי בדיקות MRI ראש התברר גרורות במוח וגרורה עם בצקת קיבלתי סטרוידים ו 10הקרנות לכל המוח. אני עכשיו שלוש שבועות אחרי הקרנות וסרוידים היד והדיבור השתפרו וחזרתי לתפקד כמעט רגיל......חוץ חולשה ועייפות ואיבוד חוש הטעם. אבל החצי הפנים הרדום נשאר אפילו אני מרגישה שעובר לצד השני 1.האם יכול להיות שהקרינה לא הצליחה לעבוד על כל הגרורת ? 2.מה יכול להיות הסיבה שחצי פנים נשאר רדום אפילו התחזק האם מצב בלתי הפיך? 3.איבוד חוש הטעם זה מצב בלתי הפיך?איבדתי חוש טעם אחרי הקרנות
תודה
שלום. יש לי שאלה שמאד מעניינת אותי ואשמח לקבל תשובה. אומנם לא הכי קשור לסרטן ריאות אלא לסרטן באופן כללי:
ידוע, פחות או יותר לפחות, שסרטן הורג בעיקר בגלל השלב הגרורתי (שלב 4), שגורם לכשל מערכות בגוף ולכן האדם נפטר. רציתי לדעת, כי זה מאוד מעניין אותי, האם האונקולוגים יודעים להסביר מדוע לתאים סרטניים, יש את היכולת לעבור בזרם הדם או באמצעות קשרי לימפה למקומות אחרים בגוף? אני אבל ממש רוצה להבין את זה ברמה הביולוגית-מולוקולרית. אני רוצה הסבר מולוקולרי כיצד התאים הסרטניים פולשים לאזורים אחרים בגוף. לדוגמה: החמצן, נקשר להמוגלובין שנמצא בתאי דם אדומים, ולכן הוא נושא חמצן לאיברים בגוף. דוגמה נוספת: אתנול, נקשר למוליך העצבי GABA ולכן מגביר את פעילותו המדכאת. אותו דבר אני רוצה הסבר למה בדיוק תאים סרטניים נקשרים בזרם הדם או בקשרי הלימפה. תודה !
שלום, אבי חולה סרטן ריאה גרורתי שלב 4 , לאחר 4 טיפולי כימותרפייה קשים, לאחר אישפוז ממושך הוחלט להפסיק כימו ולהישאר עם אווסטין בלבד. ביצע פעמיים סיטי חזה ובטן ונאמר כי המצב סטטי ויש להמשיך באווסטין. פט סיטי וסיטי ראש ביצע רק לפני שנה, לפני התחלת הטיפולים. האם יש צורך לבצע אחד מהם או את שניהם??
שלום לכולם,
אימי חולה בסרטן ריאות מפושט, שלב 4.
מאחר והטיפולים הרגילים לא עזרו לה, אנו בוחנים טיפול בהתאמה אישית.
מה מומלץ יותר? אונקו-טסט של טבע -שבוחן את הגידול עצמו, או בדיקת cancer hope שהיא בדיקת דם שנשלחת לאירופה כדי לבחון התאמה של הטיפול.
יש למישהו ניסיון חיובי עם אחת מהבדיקות?
תודה רבה ורפואה שלמה.
שלום רב
מבקשת לדעת מהו הגורם להיווצרות חוזרת ונשנית של כמות רבה מאוד של נוזל פלאוראלי לחולה NSCLCבדרגה 3 b , ואשר בימים אלו מצוי בהפסקה זמנית של טיפולי האלימטה.
ידוע לנו ששאיבה וניקוז הנוזלים מקלים על הכאב וקשיי הנשימה.
מה יכול לעצור ולמנוע את השנות התהליך ?
האם השאיבות החוזרות (כ 800 סמק מידי יומיים) עלולות לגרום לחסר דם או חומרים אחרים בגוף החולה?
תודה רבה
אמי וסבתי נפטרו מסרטן ריאה ושתיהן לא עישנו מעולם.
האם יש סקר גנטי העוזר להעריך אם אחלה בסרטן זה כדי ואבצע איזשהם בדיקות תקופתיות לגילוי מוקדם של המחלה?