שלום לך, אחותי בת 65 גם חולת סרטן ריאות שלב 4
,non-small cell lung cancer, with subcategory of Adenocarcinoma.
אך היא גרה בלוס אנג'לס ודוברת פרסית!
בכל זאת חשבתי שאולי אני ואת נוכל להתכתב, יש לנו כל כך הרבה שאלות, אנחנו כולנו בשוק ולא יודעים איך להתמודד עם המחלה.
מה זה טרסיבה?
האם אימך עברה טיפול כימו?
האם פריחה לאחר כימו אומר מהשהו חיובי שהכימו אפקטיבי?
המייל שלי:
farzi@zahav.net.il
כל מידע יכול לעזור לנו
תודה ושבת שלום
אחותי חולת סרטן ריאות דרגה 4, לפני 10 ימים היתחילה טיפול כימוטרפיה, כעבור שבוע היתחילה פריחה בגוף, בהתחלה בחזה ובטן ועכשיו כמעט בכל האיזורים בגוף.
לא זוכרת מתי ומי אמר לי בעבר שזה סימן טוב ומייעד על אפקטיביות של הכימו ומראה על תאים שרטניים שנשרפים או מתחסלים. האם זה נכון?
היי, במסגרת מחקר אקדמי שאני וחברתי עורכות אשמח אם אנשים שקרובים לאדם שחווה את מחלת הסרטן בעבר או בהווה או החלים ממנה יענה על השאלון... הקרבה לא חייבת להיות משפחתית...זה אורך 7 דקות וזה ממש יעזור לנו ובעיקר לקידום המודעות להתמודדות של אנשים אלה....השאלון אנונימי...תודה מראש לכל העונים...
https://ruppin.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3aYaVbwdQVonE5T
שלום דר גוטפריד
לבעלי יש סוג תאים קטנים שהיתחיל בריאות עכשיו גילו ממצא חדש קטן בעמוד השידרה בחוליה t 1 סיים הקרנות לאזור ומאוד כןאב לו במקום וקשה לו לבלוע את חושבת שיכול ליהות ש זה ביגלל ההקרנות? אשמח לתשובה
ד"ר גוטפריד שלום רב,
אבא שלי, בן 63 ואובחן כחולה בסרטן ריאות. נעשתה לו בדיקת ברונכוסקופיה שקבעה שמדובר ב nscca, אך מעבר לכך נאמר לנו שאין מספיק רקמה, על מנת שיהיה ניתן לקבוע את הסוג המדוייק. אבי נשלח לבדיקה חוזרת של ביופסיה בהדרכת ct + בדיקה ל eghr ו alk. רציתי לשאול האם זאת הבדיקה המתאימה ובעזרתה ניתן יהיה לקבוע באופן סופי את הטיפול המתאים לאבא שלי? גילינו על המחלה רק לפני שבועיים ושאלת הזמן מאוד מטרידה אותנו, לגבי השאלה של כמה מהר יתחיל הטיפול והאם אנחנו לא מאבדים יותר מידי זמן בכל הבדיקות הללו?
תודה רבה,
קובי
שלום,
חמי עבר בדיקה PET/CT , בתאריך 05/03/2014 /
בדיקת c.t דיאגנוסטי לאחר הזרקת חומר נגודי תוך ורידי .
חמי בן 77 .
התקבלו התשובות הבאות :
חזה- בתי השחי שאר קבוצות דופנותבית החזה שמורים .
קליטה פתלוגיתשל FDG בעוצמה נמוכה בתסנין GGO ב- RUL על גבי הפיסורה האלכסונית בגודל כ- 1 ס"מ , ב- CT אמפיזמה ראיתית קשה ושינויים ריאתיים אינטרסטיצאלים מופשטים. המדיאסטינום שמור.שערי הראות חופשיים,אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאל ..
לסיכום - קליטה פתלוגית של FDG בעוצמה נמוכה בתסניןב- RUL על גבי הפיסורה האלכסונית.ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת מ- 22/1/14 . נחוץ המשך מעקב.
אשמח אם ניתן לקבל תשובה מה תוצאות הבדיקה אומרות.
תודה רבה וערב טוב