אני לאחר שני סבבים של טיפול כימו בsclc
מרגישה כאילו יש לי כדור ברזל בגרון
מה עושים עם תחושה זאת
שלום רב
בעלי סובל שנים מכאבים בחזה בתדירויות משתנות. כעת שלחו לCT
עכשיו הגיעו תוצאות,
הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי.
בוצעו חתכים דקים ברזולוציה גבוהה בחלון ריאות.
כלי דם מדיאסטינליים הודגמו ללא סטיות.
אאורטה חזית בקוטר תקין.
לב לא מוגדל.
קנה הנשימה, ושט הודגמו ללא סטיות.
נצפו בלוטות לימפה קטנות בודדות במדיאסטינום ובבתי השחי.
שערי הריאות אינם מורחבים.
לא הודגם תפליט פליאורלי.
הודגמו שינויים אימפיזמטוטים מינימלים צנטרו לובולרים בפסגות הריאות דו"צ.
על פני שתי הריאות הודגמו מספר מוקדים תת פליאורלים קטנים, ממצאים בלתי ספציפיים.
במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים.
הודגם גרגיר של אבן בכליה הימנית.
אין עדות להרס גרמי בעצמות.
התרשמות:
שינויים אימפזימטים צנטרי לובולרים עדינים מאוד בפסגות הריאות דו"צ.
מוקדים ריאתיים תת פליאורלים קטנים בודדים בריאות.
אפשר תרגום?????????
סרטן???
שלום רב,
אשמח לדעתכם בנושא:
אני מעשן בינוני עד כבד כ15 שנה יש למשפחה שלי הסטוריה של חולים, אני חושש לבריאות שלי ולכן שוכל לעבור לסיגריות אלקטרוניות האם יש סבירות נמוכה יותר כאשר משתמשים באידוי במקום עישון?
תודה מראש..
היי,
לאחי מצאו גידול סרטני מחוץ לריאה הימנית לכיוון הלב, עם גרורות (כרגע עדין מנקזים לו נוזלים מהריאה הימנית, והוא לקראת בדיקת ביופסיה שתעשה במח חזה קרדיולוגיה בגלל הקירבה ללב.)
האם מיקום הגידול נחשב כסרטן הריאות? ומה המשמעות המיקום שלו מבחינת אפשרויות הטיפול.
תודה
שלום דר גוטפריד
אמא מקבלת טרסיבה מזה חודשיים לסרטן ריאות בלתי נתיחה.שלב 3-4.הבעיה העיקרית שהיא איבדה לחלוטין את התיאבון מהתרופה..יש לה אפילו בחילה רק מלהסתכל על האוכל. היא איבדה משקל..אבל ממש .מכיוון שאוכל היה עבורה תמיד מקום של נחמה וזה נילקח ממנה עקב לקיחת התרופה אני אובדת עצות..היא ממש לא רוצה ולא נהנית משום אוכל..מה ניתן לעשות?? המצב לא טוב..ככה היא לא תחזיק לנו מעמד...
שלום.
אני חולה סרטן ריאות. אני לוקח כדור בשם Bibw2992 npu
40מג'. היום שמתי לב שעל הבקבוק של הכדורים רשום תאריך תפוגה 5/2014 .
האם זה תקין? או שזה יהיה פג תוקף בתאריך הנ"ל?! שאלה נוספת האם הכדור הזה שאני לוקח נקרא גם בשם afatinib? אודה לך מראש על תשובה לגביי 2 השאלות.
ערב טוב,
בעקבות צפייה בכתבה רציתי לבררלאיזה סוג סרטן ריאה עוזרות התרופות שהוצגו? מי ממליץ עליהן? האם בכל המכונים? האם הטיפול בסל או פרטי? האם הוא בתהליך ניסויי או שקבל אישור לשימוש בבני אדם? תודה וחג שמח
שלום דר
את יכולה בבקשה להגיד לי לאיזו אוכלוסיה ספציפית זה מתאים? האם זה מתאים גם לתאים קטנים?
אמא של חבר בארה״ב חולת sclc ושמעה על טיפול שניתן בארץ ולא בארה״ב. האם ידוע לך במה מדובר? תודה, שרון