אבא שלי עשה לאחרונה צילום CT עים ההמצאים הבאים באזור הריאה ,השאלות שלי הם כאלה
1.בלי קשר לצילום של אזור הריאה אבא שלי עשה צילום CT לפני חודש באיזור השכם בגלל כאבים באזור ,וצילום אולטרסאונד באזור הפרוסטטה לפני 4 חודשים וצילום נוסף של דימות עוד יום האים הצילומים התכופים שהוא עשה הם לא יותר מידי מבחינת קרינה כי הם סמוכים אחד לשני מבחינת זמן?
2. השאלה המרכזית שלי שמדאיגה אותי היא הצילום הנ"ל מה הוא אומר כמה זה חמור אני מודאג מאוד כי המילה "סרטן" היא לא פשוטה , איך התהליך אים זה סרטני אים אבא יצטרך טיפול מי מלווה את המשפחה איך זה הולך?
3.איזה בדיקות נוספות אבא אמור לעבור?
תודה מראש.
תודה לתשובתך. האם הזריקה דנוזומב יעילה יותר או טובה יותר מארדיה וזומרה ? האם יש לה תופעות לוואי ?
ד"ר גוטפריד, מנהלת הפורום, תיעדר בתאריכים 30/5 - 7/6.
ניתן להשאיר הודעות על גבי הפורום והיא תענה עליהן עם שובה.
במקרים דחופים ניתן ליצור קשר עם מרכז המידע בטל. 03-5721608.
אני בן 76 מטופל באפניטיב מרגיש טוב עם בעיות של טחורים בגלל השילשולים הC.T. הראה שאין הרעה במצב ואפילו נסיגה קטנה באדרנל אני סובל מאוד מבעית גיהוקים חזקים בזסמן האוכל. האם זה קשור למחלת סרטן הריאות?
תודה
שלום רב,
אצל אבי התגלה סרטן ריאה דרגה 4 לפני כשנה וחצי.
השבוע, בעקבות החמרה במצבו ואשפוזו בבית החולים, קיבל את מדלל הדם ״קומדין״.
השאלתי היא האם יש איסור או מניעה בדבר מתן תרופה זו לחולים אונקולוגיים? בנוסף, אם לא מתאפשר לתת קומדין לדילול הדם, איזו תרופה עדיפה?
בתודה, זהר.
שלום,
אבי טופל בקומדין, ובבדיקת דם התגלה שINR היה 8.3.
מהן ההשלכות במקרה כזה?
תודה מראש, זהר.
שלום, אני בת 26 ללא עבר של עישון כלשהו ולא ממזמן מסרו לי שיש לי סרטן ריאות בשלב 4 מסוג אדנוקרצינומה. האונקולוג אמר לי שבשלב זה אין טיפול למחלה שלי. כמה שנים נשאר לי לחיות?
גם אני לא מעשנת ובת 34 עם אדנוקרצינומה , ומה שבטוח זה שאת צריכה להחליף אונקולוג ומהר. אחד כזה לא יעזור לך במלחמה הזו!
יש המון טיפולים, לכל אחד מתאים משהו אחר, וגם עם כרגע יודעים 'רק' להאריך חיים זה המון!! המדע מתקדם בשנים האחרונות בטירוף, במיוחד בסרטני ריאה, וכל שנה מאושרות תרופות חדשות -גם ביולוגיות- שאולי יתאימו לך.
נשאר לך עוד המון שנים לחיות, ואל תתני לאף אחד לומר לך אחרת.
שלום, אבי בן ה 70 חולה סרטן ריאה גרורתי (בחלל בית החזה) עבר ניתוח כריתת אונה שמאלית לפני כ 3 שנים. לפני כמה חודשים המחלה חזרה והיום מטופל באווסטין לאחר שעבר סדרת טיפולים כימותרפים . בסיטי אחרון שעבר ציין הרופא: "בענף השמאלי של העורק הריאתי קיים טרומבוס גדול במימדים 3.5X3.7 ממלא את החלק העליון של עורק זה ותופס יותר מ 50% מחללו. הממצא היה קיים גם בבדיקה קודמת (לפניח כשלושה חודשים) אך לא היה בבדיקה לפני 6 חודשים. " פנינו למומחה כלי דם, ראה את הסיטי ואמר שאינו בטוח שמדובר בקריש דם, שהממצא לא ברור ושעליו לעבור סיטי נוסף להמשך בירור, בנתיים רשם מדלל דם.
האם יכול להיות שאותו טרומבוס קשור למחלה ?
האם להמתין לסיטי הבא כפי שאמר מומחה כלי הדם ( בעוד 3 חודשים) או שכדאי למהר ולעשות את הסיטי הנוסף שביקש? יש לציין כי בסיטי חזה שעבר אבי לפני כשבועיים צויין כי מצב הקשריות הקיימות בריאה ללא שינוי מסיטי קודם- מצב סטטי.
עדיין ייתכן כי אותו טרומבוס שהתגלה הינו קשור למחלה? בזמן שמצב הריאה סטטי?
תודה רבה לך!!!
אבי אובחן בסרטן הראיה מסוג קרצינומה.
רציתי לברר היכן ניתן לקבל הערכה של תוחלת החיים ע"י מומחה.