שלום רב
עברתי כריתת אונה בעקבות אדנו קרצינומה, שלב 1, אין צורך בטיפולים רק במעקב. האונקולוג ביקש CT כל 3 חודשים בעוד רופא הריאות אומר שכל חצי שנה מספיק לשנתיים ראשונות. אני מתלבטת, אשמח לכל דעה.
בתודה
מירה
תודה רבה רבה דר' על התשובה.
העניין הוא שיש לו את הגידול כבר 10 שנים. ולמזלנו שזהו גידול אשר גדל כל פעם בכמה סנטימטרים. ולפי תשובת האונקולוג שמטפל באבי שאם האפיטיניב לא עוצר/מעכב את הגידול אז צריך להחליף טיפול. גם במצב כזה לפי חוות דעתך כדאי עוד להמשיך עם האפטיניב? תודה רבה מראש על חוות דעתך .
שלום דר' צירפתי את צילומי ה CT של אבי . CT שנערך ב01/2014 והאחרון שנערך ב06/2014מטופל 4 חודשים באפניטיב ואינו גרם לגידול לעצור/לא לגדול. אודה לחוות דעתך
מצ"ב CT מתאריך ינואר 2014
אני משמש במפעל בו אני עובד כממונה בטיחות וגהות.
אני מעוניין לצאת במבצע לצימצום ממדי העישון בקרב עובדי המפעל בו אני עובד. יעזור לי מאוד אם אוכל להראות לעובדים סרטים קצרים הממחישים את נזקי העישון. אם יש סרטים בדיבוב לערבית או עם תרגום לערבית זה יהיה מצויין.
אודה לכם על עזרה.
שלום לך,
אנא צור קשר עם מקדמת הבריאות של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 03-5721605
בברכה,
מרכז המידע
שלום דרי מיה גוטפריד!
אמא שלי כשנתיים קיבלה iressa וזה עזר לה מאוד .אחשב רופה אומר ש הטרופה כבר לא עוזרת . האם יש אפשרות לאמא לקבל אפטיניב לאמא יש שלב אחורון שלסרטן ריאות. תודה ילנה
חבר בן 30 יש סרטן ריאות ואמרו לו שזה ממאיר. אמרו לו שהסרטן התפשט, והסיכויי החלמה שלו קשים מאוד. מכיוון שיש לו את הגן הזה כי גם אביו וסבתא שלו חלו בסרטן (לא בסרטן ריאות) אבל החלימו.
רציתי לדעת אם אפשר לצאת מהמחלה הזאת?
כי אמרו לי שזה מחלה קטלנית ולא מחלימים ממנה.
שלום רב,
לפני כמה ימים עברתי ניתוח wedge resection של 3 חתכים בשביל ביופסיה כי ראו פפט סיטי 2 נקודות ...הרופא אמר שהוציא את הנגעים הם היו שחורים האם זה אומר משהו לגבי חשד לסרטן (רציתי לציין כי אני לפני כמה חודשים נותחתי בכך רגל עקב מלנומה ואני בטיפולי אינטרפרון - האם יהול להיות שזה מה שראיו בראות קשרור למחלה מלנומה)
תודה מראש
וגם רציצי לציין כי כבר כמה שנים מוציאה לחי מהגרון כמעט כל בוקר האם גם יכול להות קשר לזב...
תודה
שלום, אני בן 27 ומעולם עישנתי, בשלושה חודשים האחרונים אני מרגיש חירחור בריאה בעיקר במצבים של שכיבה או ישיבה (בדרך כלל כאשר בית החזה לא זקוף), החרחור בדרך כלל מופיע בסוף הנשיפה ונמשך לכמה רגעים גם אם אני עוצר את נשימתי בנוסף לעיתים מתלווה כאב קל לחרחור,הלכתי לרופא ריאות ששלח אותי לצילום רנטגן אך לדבריו הוא לא רואה דבר והבעיה אינה בריאות.
אני כמעט משוכנע שיש בעיה בריאה , מה יכולה להיות הבעיה?
תודה,
אורי