האם באמצעות צילום רנטגן של הריאה או הריאות אפשר לגלות צלקות על גבי רקמת הריאה או הריאות?
תודה מראש...
עבור סרטן ריאה איזה צילום יעיל יותר ואפקטיבי - CT או MRI ?תודה מראש!
אני מטופל באפניטיב כשהמצב יציב בסיטי כתוב "ללא שינוי"
ברצוני לנסוע לדרום אפריקה לטיול [לינה אך ורק בבתי מלון] האם אני יכול לקחת כדורים נגד מחלת המלריה שמומלץ לקחתם לפני טיול כנ"ל??
תודה
שלום דר'האם לתרופה AZD9291 ישנה יעילות לסרטן ריאות?איזה טיפול יכול להיות אפקטיבי לפי המלצתך וניסיונך אחרי טיפול באריסה ואפטיניב ?(אשר האריסה היה למשך 5 שנים והופסק בעקבות מצב סטטי שהגידול לא גדל יותר , ולאחר שהופסק הטיפול באירסה הגידול המשיך לגדול שוב ,ולכן החלו טיפול באפטיניב כיון שהאריסה כבר לא עזר לאחר שהופסק ועכשיו גם האפטיניב לא עוזר 7 ח' טיפול באפטיניב. (מדובר על גידול שגדל בכמה מ"מ בכל חודש ). תודה.
לאחר טיפול כימו בsclc מוצלח שהגידול בריאה נעלם ,הומלץ לעשות הקרנות מניעה לריאה ולראש.אם אין מימצא בראש,מדוע צריך הקרנה לכל הראש שיש לה השלכות לפעילות במוח.איך יודעים לאן להקרין?
ןבד"כ הכדורים הביולגים עושים שיפור? עוזרים?
שלום ד"ר מאיה
אני אצטט את החלק הרלוונטי בCT הבנתי שאלו תוצאות טובות אחרי טיפול אבל זה לא נשמע ככה שקוראים את זה. אנא עזרתך.
בריאה השמאלית מודגם תסנין רקמתי חלקו סולידי במיוחד (בקוטר 24 ממ) בחלקו יותר אמורפי.נראה שמדובר בתהליך שאתי. יתר חלקי הריאה השמאלית שמורים.
והסיכום:
כמתואר בהשוואה לסריקה הקודמת מתאריך (לפני חצי שנה) הרי שאז הודגם תהליך שאתי סולידי נרחב יותר ב LUL. התסנין היותר הקפי המודגם כעט לא נצפה אז. קרוב לוודאי מדובר בשינוי פרי טומורלי פוסט קרינתי.כמו כן נצפתה בסריקה הקודמת אדנופתיה מדיאסטיננלית והילרית שמאלית דיי נרחבת אשר אנינה מודגמת כעת.המצב מימין סטטי.
הרופאים נתנו את התחושה שהגידול איננו בכלל עכשיו אבל מהתוצאות זה לא מרגיש כך
בבקשה עזרתך. האם זה קיטון משמעותי או מלא?
אפרת
אני בת 51, גילו אצלי סרטן ריאה בשם אדנוקרצינומה בשלב ראשון באונה האמצעית הימנית.עברתי ניתוח והוצאה האונה האמצעית יחד עם הגידול, ונאמר לי שכל הגידול הוצא, כן הוצאו מספר בלוטות לימפה , ונאמר לי שאין גרורות והכל נקי מסביב. למרות זאת אני נאלצתי לעבור טיפולי כימותרפיה למרות שהכל נקי מסביב וזאת מכיוון שהפתולוג ראה שעל הסיכות מסביב לאונה, ישנם תאים סרטנייים קטנטנים ולכן ליתר בטחון, עלי לעבור טיפול משלים. אני מקבלת בימים אלה טיפול כימותרפי עם תרופות נוואלדין וציספלטין, האם באמת עלי לעבור את הטיפולים, או שהאם אני יכולה שלא לעבור אותם? האם לאחר המחלה יש סיכוי שהמחלה תחזור, כי אני עדיין ממשיכה לעשן, האם למרות שהכל הוצא יש סיכוי שהמחלה תחזור ? תודה
זו חוצפה קודם כל כלפי כל תחום רפואת סרטן הראה, שנית כלפי הרופאים שלך ושלישית כלפי עצמך.
יש לך משאלת מוות? יש לך מושג כמה ברת מזל את?
דר' מהי האפקטיביות והיעילות של טיפול כימוטרפי לסרטן ריאה? לאחר ניסוי של 2תרופות ביולוגיות-אריסה ואפיטיניב אשר הראשונה עזרה לתקופה זמנית.