שלום רב,אני מטופלת זה כחודשיים באפטיניב והשלשולים אינם מפסיקים גם כשאני לוקחת כדור נגד שלשול זה לא עוזר. האם במהלך הטיפול השלשולים ייפסקו? או שהם ימשיכו כל עוד נוטלים את התרופה?
לפני כריתת אונה כתוצאה מגידול סרטני נמצא ב CT PET מודגם נגע לוסנסי זעיר באיליום השמאלי מאחור ונגע קטן באיסכיום הימני ללא קליטה פתולוגית. לא ברור מה משמעותם הקלינית. להמשך מעקב.מה פירוש?
בשבוע האחרון ההליכה של בעלי החלה להיות לא יציבה הוא מידי פעם כאילו
"נזרק" בהליכה ויש לו גיהוקים חזקים,האם זה גם מתופעות ההקרנות?
מזה כ-5 שבועות בעלי עדיין לא מקבל שום טיפול מאחר ומחכים לתוצאות ההבדיקה למוטציה אלק, האם זה נורמלי? אין משהו שאפשר לעזור לו ?
תודה.
צריך לפנות מידית לאונקולוג המטפל
כאשר השיער מתחיל לנשור כתוצאה מהקרנות מותר לגלח את הראש, כי הופיעו נפוחיות קטנות בראש, ואם כן מה מותר?
שלום רב,
לפני כשנה עברתי בדיקות רפואיות למען אישורי עבודה בחול. גילו לי צל בריאה וחששו משחפת. עברתי בדיקות ושחפת נשללה, וכך המשכתי בחיי הנורמליים מבלי לסבול מתסמינים .
לפני כמה כמה ימים בעת שאני מצוננת הגעתי לרופא לקבל תרופות באופן שגרתי, אך היו לי כאבים בשאיפה בגרון.
הוחלט להצע בדיקת חזה ובה נראה אותו צל שוב. הופניתי לרופא פנימי, וכן לבדיקות Ct.
הרופא על פי הממצאים חושד בסרטן אך אינו שולל שחפת רדומה או פטריה .
אינני מבקשת אבחון אך על פי ניסיונך דר עד כמה זה חמור כפי שהרופא מתאר לי כאן.
יחס עם זאת נמסר מהרופא שלפי השוואות הצלום מלפני שנה והיום, לא חל שינוי בגודל של הממצא.
מצורף פענוח ct
תודה רבה
שלום , צריכה עזרה בפיענוח הבדיקה , אימי כבת 70 עם היסטוריה רפואית :סרטן רחם ושדיים שניהם נקרתו,נשאית את הגן .לאחרונה עשתה בדיקה CTגוש בריאה שנמצא בתהליך שיאתי ולכן נשלחה לעשות בדיקת סיטי פד.
להלן התוצאות , מלבד זה שהבנתי שצריכה לעשות ביופסיה מה עוד ניתן ללמוד על תוצאות הבדיקה .(מצ"ב גם הקובץ)
חזה - קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנודול ב-LUL בגודל כ-1.4 ס"מ.ב-CT – שינויים אינטרסטיציאלים בריאות.
מודגם נודול קטנטן קוסטו-פרני משמאל ונודול GGO סמוך לפיסורה האלכסונית משמאל, שניהם
ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת.
המדיאסטינום שמור. שערי הראות חופשיים.אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.מצב לאחר כריתת שדיים דו"צ.בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים
לסיכום -קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר, מתאימה לתהליך שאתי ב-LUL.
נחוץ בירור היסטו-פתולוגי, בהתאם לקורלציה קלינית.
אשמח לתשובות בהקדם , אנחנו בלחץ מטורף.
תודה
האם רפואה משלימה יכולה לעזור לחולה סרטן ריאה ?
איך אפשר להקל על החולה שעובר גם קרינה בראש?
ברצוני לשאול מי נחשב בארץ למומחה הטוב בארץ לסרטן ראיה מבחינת ותק מאמרים וכו....
תודה מראש.