שלום,
נתגלתה ADENOCARCENOMA בשלב מתקדם עם פיזור פלוורלי.
נמצא מוטציה EGFR EXON 21. מה הטיפול האופטימלי?
כימותרפיה או טרופות?
מה יתור יעיל טרסבה או אפטיניב(GILOTRIF)?
האם ישנם טרופות יותר מתקדמות?
תודה רבה,
אלכס
שלום רב ד״ר
בת 27, בריאה. אחרי ממצא סיטי של 2.5 ס״מ בתוך ריאה ללא הישנות בגודל במשך שנה ללא כל טיפול. עברתי ברונו סקופיה אשר אינה נתנה ממצאים, והרופא לא יכל לראות דבר .
האם חשוב לעשות ניקוב, לביופסיה? הסבירו לי שהבדיקה מסוכנת וכואבת.
האם צריך פשוט כבר לקבוע ניתוח להסרה?
אני בדילמה של המשך תהליך.
האם כל גידול בריאה הוא סרטני?
אז לא יכול להיות מצב שהגוף מסתגל מעצמו לאחר תקופה ארוכה של טיפול?
שלום רב
אימי בת 76 סובלת ממחלת ראות SOPD בדרגה קשה ביותר לפני זמן מה היתה מאושפזת בבית חולים ושם בבדיקות התגלה בצילום חזה גוש ב RLL.
בהמשך השלימה להמלצת הפולמונולוגים CT PET תהליך היפרמטבולי נרחב ב RLL עם לימפאדנופתיה קלה פריהילרית באותו צד ימין קשרית פעילה נוספת ב RUL.
ביעוץ רופא ראות ממצאים ב CT מתאימים במקום ראשון לתהליך שאתי ראשוני.
מומלץ על ביופסיה מחטית.
אימי במצב בריאותי גרוע ביותר לכן לא תוכל לעבור טיפולים אגריסביים.
הייתי רוצה לקבל חוות דעת.
א. האם כל הנאמר מצביע על סרטן באופן וודאי?
ב. ואם כן באיזו דרגה?
ג. הבנו שאת הביופסיה מבצעים על מנת לקבוע את סוג הסרטן ואת הטיפול.
ד. מכיוון שאימי לא תוכל לעבור טיפולים מהסוג הזה אני מתלבטת עם לבצע הביופסיה.
ה. מה אורך חייהם של חולים במצב של אימי.
אודה על תשובתכם.
הצילומים מעלים חשדאבחנה זה תשובה פתולוגית בלבדיש לדון עם רופא הריאה האם כדאי לבצע ביופסיה מחטית לפי תפקודי הריאה והרזרבה הראתית.
האם יש תרופות נוספות שיכולות לעזור שלא בסל התרופות?
נמסר לי כי בעלי אמור לקבל טיפול כימותרפי עלימטה + קלבו האם זה יכול לעצור את התפשטות הסרטן?
מתי רצוי לקבל עזרה ע"י רפואה משלימה בזמן קבלת הטיפול או/ו אחרי?
אם בעלי יחליט שהוא לא מעוניין לקבל את הטיפול , האם קיימות אפשרויות אחרות? כאמור יש לו סרטן ריאה אדנורקצינמה שלב מתקדם + באדרנל עם גרורות במוח.
איך אני והמשפחה יכולים לעזור?
לא הבנתי למי התשובה הנ"ל מתייחסת אודה אם שם השואל ייכתב
תודה
האם יש סיכוי לרפא חולה סרטן ריאות עם גרורות במוח או שמה הטיפול ניתן כדי להאריך קצת חיים.? אם חולה כזה לא יסכים לקבל כימותרפיה האם יש טיפולים אחרים?
שלום רב , אני כבן 50 ולפני 6 שנים עברתי כריתת כליה ימנית עקב גידול לפני שנתיים וחצי אובחנה אצלי גרורה בריאה הימנית וכן בלבלב ומאז עברתי הקרנות וטיפול חיסוני .בשמונה חודשים האחרונים אני מטופל בתרופה סוטנט ,בבדיקות האחרונות יש החמרה במצב עפ"י הבדיקות שעשיתי וכן בשיעול בכל שעות היום .
ראיתי את הכתבה שלך עם פרופ' קרסו ,שאלתי האם הכדורים הביולוגיים או כל טיפול אחר שדובר בכתבה מתאים לסרטן גרורתי מהכליה ?
תודה מראש
רוני