שלום,
אני מקוה שזה המקום הנכון לשאול.
לאחרונה עברתי דירה לבית וגיליתי שהגג כאן עשוי אסבסט
שהותקן בשנות השישים
האם יש סכנה בריאותית לגור כאן?
מדובר בבית מגורים,
איפה מוצאים רופא תעסוקה?
ד'ר גוטפריד שלום,
בעלי סובל מסרטן ריאות LUNG ADENOCARCINOMA a BRAIN META
עבר טיפול קרינה בראש. ו- 3 טיפולים כימותרפיה קרבו פלטין ואלימטה.
עפ"י תוצאה אחרונה של CT ריאות נראה שיש נסיגה קטנה של הסרטן.
בשיחה עם האונקולוג המטפל אין מניעה ואפילו רצוי לנסות את התרופה קיטרודה.
נאמר לנו שבאיכילוב עדיין אין ניסויים של התרופה קיטרודה .
הוא אמור להמשיך את טיפולי הכימותרפיה.
מה עלינו לעשות או למי לפנות על מנת לקבל את הטיפול בקיטרודה.
תודה.
בעקבות תפליט ריאתי שהיה אצל אבי +בדיקת סיטי שהראתה שהצללה שהייתה קיימת בריאה של אבי גדלה, בוצע בנוזל הריאתי בדיקה ציטולוגית.
אודה מאד על סיוע בפענוח הבדיקה:
mostly mesothelial cells present with few atypical cells present probably of mesotholial origin. cytologic examination shows a dominant population of cells with cytologic features of mesothelial cells. a larger cell group with atypia is present which is also probably of mesothelial origin. immunohistochemical stain for calretinin show most of the cells to have weak cytoplasmic staining and few cells with suggestion of nuclear staining. tif1-1 mCEA and Ber-EP4 are negative. B72.3 shows a rare cell with positive membranous staining. The atypical cells are similar to those seen in the pleural biopsy (B14-24916). additional stains to be performed on the biopsy specimen.
תודה רבה!
היום קיבלנו את תוצאות הביופסיה:
Left pleural mass, CT quided CNB:
- Tiny fragmented cores of udifferentiated epithelioid neoplasm.
- On immunostains the tumor cells are positive for TTF1 and CEA, and negative for calretinin and
CK5/6.
Conclusion:
The immunostains support adenocarcinoma of lung origin.
כרגע עדין אין גורם מסודר שמודיע לנו על תכניות טיפול ועל מה שקורה איתו, ואנחנו די רודפים אחרי רופאים. אני מאד אודה לך אם תמסרי לי כל מידע נוסף שניתן להבין מהתוצאה, מעבר לכך שמדובר באדנוקרצינומה שמקורה בריאות. תודה רבה!
תודה על התגובה.
מה הכוונה אין אבחנה?
על רקע מחלת ריאות הכוונה גם מהעבר ?
ושוב תודה.
ד"ר גוטפריד שלום,
אבי בן 57 נמצא בשלב הסופני של המחלה (NSCL מקור לא ידוע) . אבי קיבל שני טיפולי קיטרודה אך מצבו המשיך להתדרדר והיום יש קושי נשימתי משמעותי ביותר. כרגע הוא רדום ע"י מידולם, אינו שתה כבר יומיים ולא אכל 5 ימים (לפני זה היה אוכל 2 אנשור ביום).
האם יש טעם בשלב הזה לתת טיפול תומך באינפוזית נוזלים ולחבר לקטטר וזאת ע"מ לתת טיפול נוסף שלישי בקיטרודה?
לתשובתך אודה,
אם התרופה עוזרת למערכת החיסונית להתגבר על המחלה מדוע לא יכול להתאים לכלל חולי הסרטן?
לבעלי יש סרטן ריאות אדנוקריצנומה עם גרורות מוחיות. ברצוני לדעת איך /היכן אפשר להשיג עבורו את התרופה קיטרודה ומה התהליך לקבלת התרופה .
יש בידי את התרופה 150 מ"ג של קיטרודה,
במידה ואת מעוניינת, אנא צרי קשר. מייקל - 0545848300
תודה רבה, אני צריכה לבדוק עם הרופא המטפל,.
מה עלות התרופה?
שלום לך מייקל
.שאלתי את האונקולוג והוא אמר שכל עוד בעלי מקבל טיפול כימתרפי. הוא לא יכול לקבל גם את הקיטרודה.
זה היה יכול לעזור לו .
תודה לך.
אבי סובל מאדנוקרצינומנ מסוג NSCLC עם התאמה ל EGFR מטופל כרגע בכימיתרפיה לאחר שטרסיבה ואפטיניב הפסיקו להשפיע,
האם מתאים לטיפול קיטרודה?