אני חולת סרטן השחלות, ומקבלת קרבופלטין + טקסול, ובקרוב תוספת של אווסטין.
רציתי לשאול שתי שאלות בעניין התזונה:
א. אני יודעת שכרגע, כשהספירות שלי יורדות, עלי להיות זהירה בעניין חיטוי המזון.
את הבשר - חזה עוף אני מבשלת במחבת, מעין צלייה/בישול - לא טיגון, במשך די הרבה זמן.
לגבי דג - אני מאוד אוהבת דג סלומון, והשאלה שלי אם מותר בכלל לאכול דג זה, מכיוון שאני בד"כ אופה אותו (פילה שלם), בתנור במשך 20 דקות בחום של 180 מעלות, האם זה מספיק כדי שלא יוותרו חיידקים בדג, והוא ראוי למאכל לאדם במצבי?
אני יכולה לאפות אותו גם במשך חצי שעה, פחות או יותר, ואז הוא יהיה מעט יבש, אבל נסבל.
ב. ביצה קשה , שהורתחה במשך כ - 20 דקות, ראויה למצבי?
ג. באופן כללי- במצבי, איזה תזונה מומלצת עבורי? במה כדאי להרבות ובמה כדאי להפחית?
אודה לעצה בעניין זה.