דף מידע זה מתאר את התרופה פולווסטרנט, את אופן נטילתה ואת תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לעיין בדף המידע יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלתך, הכוללת מידע ועצות נוספים.
תגובתו של כל אדם לטיפול הניתן לו היא ייחודית. חלק מהאנשים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגשי בקביעות עם הרופא המטפל, שיעקוב אחר השפעות הטיפול עלייך.
אם את חווה תופעה שאינה מובאת בדף זה - דווחי על כך לרופא המטפל בך*** או תרופות המכילות חומר פעיל זהה בעלות שמות מסחריים אחרים.
** המידע כתוב בלשון נקבה, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.
סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.
לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ומשְתַנים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".
התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר 'כל הבריאות' של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.
פולווסטרנט רשומה בסל בישראל לטיפול בסרטן שד בהתוויות מסויימות.
הרופא שלך יכול לרשום לך תרופות לטיפול בחלק מתופעות הלוואי. הקפד על נטילת התרופות על פי ההנחיות על מנת להפיק מהן את התועלת המירבית. הצוות המטפל בך יוכל גם לייעץ לך על דרכים נוספות להקלה על תופעות הלוואי. לאחר סיום הטיפול יחול שיפור בתופעות הלוואי.
תשישות ועייפות הן תופעות לוואי נפוצות אצל אנשים המתמודדים עם מחלת הסרטן. חשוב להקדיש זמן למנוחה, כמו גם לנסות לאמץ פעילות גופנית מתונה, כגון הליכות קצרות.
אם העייפות גורמת לך לתחושת נמנום, אל תנהגי או תפעילי מכשור כבד. מרבית המטופלים מדווחים על חזרה למצב תקין לאחר כ-6 חודשים. אם את מרגישה חולשה ועייפות רבה שאינם חולפים - יידעי את הרופא על כך.
האגודה למלחמה בסרטן מפעילה את פרויקט 'צעדים לאיכות חיים'® החושף את חולי הסרטן ליתרונותיה הבריאותיים של פעילות גופנית, מעודדם לשלב פעילות מתוכננת ומובנית בשגרת החיים בליווי והדרכה על ידי אנשי מקצוע. להצטרפות: 03-5721618
גלי-חום גורמים לתחושת חום בצוואר ולעיתים לאדמומיות בעור, ועלולים להופיע בדרגות חומרה שונות. גלי החום יכולים להיות קצרים או ארוכים, ולהימשך מספר שניות או דקות, או 10 דקות ויותר. לאחר גל-חום ייתכנו הזעות והרגשת קור. חלק מהאנשים חווים תחושת חרדה ועצבנות בזמן גלי-חום. העוצמה של תופעות הלוואי עשויה לפחות לאחר תקופת הסתגלות לתרופה, והן לרוב חולפות לחלוטין מספר חודשים לאחר סיום הטיפול בתרופה.
על מנת להפחית גלי-חום מומלץ לצמצם צריכה של סיגריות, אלכוהול ומשקאות חמים המכילים קפאין, כגון תה וקפה. מומלץ להתלבש בשכבות כדי שניתן יהיה להסיר בגדים בעת הצורך. בגדים מחומרים טבעיים כגון כותנה עשויים להרגיש נוחים יותר עבורך. אם התופעה נמשכת ניתן להתייעץ עם הרופא שלך, שיוכל לרשום לך תרופות להקלה על תופעת לוואי זו. מינונים נמוכים של תרופות נוגדות דיכאון עשויים להפחית גלי-חום.
תוספי מזון ותרופות: תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם - עלולות להזיק לך בזמן הטיפול. תרופות מסוימות עלולות להפחית מיעילות התרופה, ויש להימנע מהן בזמן הטיפול.
יש לדווח לרופא המטפל בך לפני קבלת הטיפול - על כל תרופה/תכשיר שאתה נוטל.
אין ליטול תרופה זו במקביל לתרופות מדללות דם.
הגעה לבית החולים: אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, גם ללא קשר למחלת הסרטן, יש ליידע את הצוות הרפואי על הטיפול אותו אתה מקבל.
מועדי קבלת הזריקה: אם מועד קבלת הזריקה נדחה ביומיים-שלושה מהתאריך המיועד, אין לכך השפעה משמעותית, אך חשוב להקפיד על קבלת התרופה בזמן.
אנשי קשר בשעת חרום: יש לשמור בהישג יד מידע מלא, כולל אמצעי התקשרות, של אנשי קשר אליהם ניתן לפנות בשעת חירום ולקבל מידע ותמיכה.
<< לרשימת התרופות
מידע נוסף בנושא
תודתנו נתונה ל-
פרופ' רפי קטן,
המחלקה האונקולוגית במרכז הרפואי שערי צדק, על הערותיו והארותיו.
אפריל 2016