לקאת חגיגות יום העצמאות אנו רוצים להזכיר כי צלייה של מזון על אש גלויה – כלומר כשהאש נוגעת ומגיעה לבשר, עוף, לדג או לירקות הנצלים על האש - גורמת ליצירת חומרים שונים שלחלקם פוטנציאל מסרטן.
הרכיבים העיקריים היוצרים תהליכים אלו הם בשר הנחרך באש, השומן הנשרף וכן סוכרים שונים המצויים במרינדות (משרות) או במזון עצמו (פרי, מרשמלו, תירס או בטטה) העוברים השחמה. למעשה, צלייה של מזון מייצרת כמה כימיקלים בעלי פוטנציאל קרצינוגני (מסרטן):
בישול או צלייה של בשר (חלבון) בטמפרטורות גבוהות מייצרים אמינים הטרוציקלים (HCAs) - כימיקלים הידועים כמסרטנים.
צליית מאכלים רוויי שומן כמו בשר שמן או דג סלמון באש גלויה – הגורמת לשריפה של השומן המטפטף לגריל. מייצרים פחמימנים פוליארומטים (PAHs), כימיקל נוסף עם סיכון קרצינוגני.
בתאבון ולבריאות וחג שמח!