היי דינה :)
זו גלכהן, אנמיה אפלסטית.רציתי לשאול שאלה שבעייני מאוד חשובה:האם אחריי שאחלים מהמחלה אוכל לשאוב מח עצם עצמי, למקרה שהמחלה תחזור חלילה? האם אין שום דבר המונע זאת?
אשמח לתשובה,באהבה ענקית [!!!!!!!!] גל.
היי דינה-לפניי שבוע בערך התחיל להופיע על השקדים שלי תפליט לבנה שניראת לכאורהחיידקית וזיהומית.במשטח גרון נמצא שזה לא זיהומי ולא חיידקי וכלום לא צומח מזה..התפליט לא כואבת לי בעת בליעה פשוט מציקה.בנוסף חזרו לי צמרמורות בכל הגוף וגירודים בעור.מאחר והנאורופילים הופיעו , יש מצב שהגוף עושה זיהום כלשהו בכוונה כדיי לגרות את עצמו להגן על הגוף וככה היצור יהיה מהיר יותר או משו?..האם יש קשר?-מדוע אני מקבלת ציקלוספורין? זה לא מדכא את המערכת החיסונית? הרי אני אמורה לשקם אותה לא?..תודה, גל :)
למרות שאני מאושפזת במחלקה שלך לא תמיד אני מוצאת את הזמן לשאול שאלות שמטרידות אותי ולפעמים אני שוכחת.את יודעת את הטיפול בי כך שאחסוך בפירוט.אבל יש לי שאלה:כרגע מחכים לנאוטרופיל או לימפוציט אני לא יודעת בדיוק, אבל קראתי שהתא הזה חי למשך שבוע- 10 ימים.יש סיכוי שלא יהיה המשכיות להיווצרות התא,? ז''א אחריי זמן ההישרדות שלו בגוף כבר לא ייווצרו תאים כמוה או שתא אחד מספיק להיווצרות של כל התאים מהסוג שנחוץ ,בלי עצירה ובלי צורך לחכות ששוב יופיע התא....?תודה,גל :)