שלום רב אני חולה בלימפומה שאינה הודז'קין ומתחילה טיפול כימו ומבטרה.אני לוקחת תוספי מזון -כעשב חיטה , כדור שום, קואינזים 10 ו2 כדורי אומגה שלוש על בסיס יומיומי. האם מותר להמשיך לקחת תוספי המזון גם בזמן הטיפול הכימותרפי? בתודה מראש.
שמואל שלום,יש לנו ממצאים דומיםאשמח להחליף דעות ומידעאביב2993586 052
אין את מקבלת מבטרה ולא יודעת מה זה? זה רק מראה כמה הרופאה שלך גרועה!!לי פירטו כל חומר שנכנס אלי לגוף, כולל האקמול.מהבטרה הוא הנוגדן הביולוגי שמזהה את התאים הסרטניים ותוקף אותם, אין הרבה תופעות לוואי.עכשיו אני יכריח אותך לעבור להדסה, כי חוץ מהטיפול הרפואי מקבלים מהאחיות ומהרופאים תדריך ופירוט ותשובות לכל השאלותואם לא מספיק, יש טיפול פסיכולוגי ע"י פסיכולוגית וגם טיפול ע"י עו"ס וזה עוזר מאד
ערב טובאחותי בת 25 חולת aml (אמרו לה שיש לה בנוסף תסמינים של cll ) מחר בעזרת השם היא עוברת השתלת מח עצם שתרמה אחותי הבכורה.יש לי כמה שאלות. אחותי נמצאת בתל השומר ושם ערכנו את בדיקת הרקמות האם זה אומר שאני נמצאת במאגר התורמים או שמא אני צריכה לבקש להיות בו? במשפחה של אבי יש ריבוי מקרי סרטן לאבי יש בן דוד ואחיין שנפטרו מלוקמיה ועוד 2 חולים עם סרטן במעי הגס ועוד אחיין שעדיין לא גילו איזה סרטןכיצד ניתן לבדוק האם זה גנטי? האם יש מרפאה מיוחדת ?ואם זזה גנטי מה עושים? אני חושבת שלאחותי עשו בדיקה ואמרו לה שאצלה המחלה היא בכרומוזום האם זה אומר שזה גנטי אני לא יכולה לשאול אותה כי לא נוח לה לדבר על זה. האם סיכוי ההחלמה הם גבוהים אם זה נמצא אצל אחותי בגן??תודה רבה לך על קיום הפורום הזה שאפשר לשאול בו הרבה בלי להרגיש רע.שנה טובה
ראשית דבר - אני תל אביבית ולכן קשה לעבור להדסה ירושלים. שנית איני יודעת את הפרוטוקול שלי , כיוון שהרופאה שלי אולי נחשבת לרופאה טובה, כך חלק טוענים, אך קומוניקציה והקשבה לשאלות זו לא אחת מתכונותיה.אני יודעת שגם אני מקבלת מבטרה תוך כדי הכימו, אולם אין לי מושג ירוק מה זה עושה. בכלל, תשובות אני מקבלת או דרך הפורום הזה, או מחולים אחרים, או מאנשים שמכירים חולים וכד' ולבסוף - היה אח אונקולוגי בקופת החולים שענה לי על שאלות באופן חד פעמי ורופא המשפחה שלי מקסים ביותר. אבל לעומתו----- >היחס בבית החולים וימי הכימו הם פשוט מחפירים ונוראיים עבורי (להוציא אחות אחת מקסימה שאני נידבקת אליה בכל פעם שאני באה - כי היא עדינה, ועושה את מלאכתה כיאות). אם הייתי מתחילה לספר מה שקורה שם לא יהיה מקום לטקסט ולבושה וזה לא אישי אלי רק אלא כללית גם לאחרים. תשמחי שיש לך רופא טוב ומקסים, זה לא עניין מובן מאליו. אני עברתי ועוברת חרדות מיותרות, ואז כל הזמן אומרים לך כמה חשוב שיהיו רגשות חיוביים (תחייכי..) - איך אפשר? אני מתכננת לעבוד תוך כדי ומקווה שיהיה לי כוח כי אני מלמדת סטודנטים. גם לי הייתה תקופה של בכי נוראי- העולם מתהפך לחלוטין. אני מבינה שיש סוגים שונים של המחלה הזו. אני לא רופאה, אבל ממה שהבנתי זו אמנם מחלה כרונית, אך כפי שלא הורגים אותה היא גם לא ממש יכולה להרוג אותך. בכל אופן ככה הסבירו לי. מקווה שזה יעודד אותך. הייתי שמחה לשאול אותך ולספר לך עוד - מאד מחפשת אנשים שעוברים זאת כי חושבת שניתן לעודד כך אחת את השנייה. אתן לך כתובת מייל שלי gigu121414@walla.com רק אם את רוצה כמובן. מחזיקה לך אצבעות. תמרה
רציתי לדעת מה המשמעות של תוצאות בדיקת מח עצם שנעשתה לחולה CLL גבר בן 42 שנה. תוצאות הבדיקה הן : גליל עצם עם מח עצם נורמוצלולרי, המראה מספר תסנינים נודולרים ואינטרסטיציאלים של תאים לימפואידים קטנים. אבחנה: TC100CDCF0007תודה וחג שמח
ב-CLL במח העצם יש ריבוי של לימפוציטים (תאי מערכת החיסון). ההסננה של מח העצם יכולה להיות דיפוזית כלומר התאים מפוזרים בכל מח העצם ללא צורה מיוחדת, ההסננה יכולה להיות בצורה של עיגולים -"נודולים" או שההסננה מוגבלת בין התאים של מח העצם הנורמאלי - "איטרסטיציאלית". הצורה הדיפוזית נחשבת לצורה יותר מתקדמת של המחלה בעוד ששתי הצורות המתוארות במח העצם בשאלה הן צורות מוקדמות יותר של המחלה.חג שמח גם לך