מדוע את לא משתתפת ביום העיון, חיכיתי כלכך הרבה ליום עיון בציפיה לשמוע אותך והתאכזבתי.אבל בכל מקרה אני יהיה שם ויספר לך מה למדתי...
שתי התרופות הן גורם גידול לתאי דם לבנים (גרנולוציטים). הנאולסטים היא תרופה שפועלת בשחרור איטי ונותנים אותה פעם אחת אחרי טיפול. שאר התכשירים ניתנים מספר פעמים רק כשהספירה יורדת. הנאולסטים מצוי בסל רק לטיפולים כימותרפיים אגרסיביים. באם אביך לא מקבל טיפול כזה זכותה של התרופה לספק את התכשירים הפועלים מידית ולא בשחרור איטי.
בעקבות גוש בצוואר בצד שמאל נלקחה ביופסיה והובחנתי כחולה בהודג'קין לימפומה, לאחר קבלת תשובה ביצעתי בדיקת CT, סיכום הבדיקה: "בצוואר האחורי משמאל תהליך הנראה כקולקציה מכיל נוזל בלתי צלול.אין עדות לאקסטנציה עמוקה. יש בלוטות ג'וגולריות כמתואר ובבית החזה. הצללה באונה ימנית אמצעית עם קשרית קטנה על בסיס פלוירלי באונה ימנית התחתונה וכן הצללה פסית בלינגולה, ממצאים אלו דורשים מעקב. את הממצא בצוואר ניתן לנסות לנקז." - כאשר הרופאה שלי קיבלה את התוצאות נמסר לי כי רק הצוואר נגוע כששאלתי למה הכוונה בבדיקה לממצא בבית החזה נמסר לי כי אין קשר.בעקבות תשובה זו הוחלט כי אקבל 6 טיפולים של ABVD ולאחר מכן חודש הקרנות - במידה וכמובן שה-CT PET לא יראה על מקומות נוספים.היום קיבלתי את תוצאות ה- CT PET ולהלן תיאור הממצאים: בצוואר אין לראות קליטה פתולוגית של FDG אברי הצוואר שמורים לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות, בחזה קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה בינונית בתסנין ב-RML, בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים, המדיאסטינום שמור, שערי הריאות חופשיים, אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בבטן ואגן+עצמות אין קליטה, סיכום הבדיקה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה בינונית בתהליך ככל הנראה דלקתי בריאה מימין, למעקב ע"י CT בלבד לאחר טיפול מתאים, אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה למחלת לימפומה פעילה.יש לציין כי את ה-CT ביצעתי בתל השומר ואת ה-CT-PET ביצעתי באסותא.לאחר קבלת תוצאות אלו אני מבולבלת נראה כאילו לכל בדיקה תוצאה שונה, בצוואר לא נראה כלום אבל בפועל עדיין ישנם 3 גושים שאני מרגישה בפועל האם יכול להיות שהם לא סרטניים, האם אני צריכה לקבלת כימוטרפיה, הרופאה שלי טסה אתמול לחו"ל ואין לי עם מי לדבר ניסיתי לדבר עם המחלקה אבל הם לא מעונינים להעביר את התיק לרופא אחר וצריך לחכות עד שבוע הבא, מצד שני אני אמורה להתחיל טיפול יום לאחר שהרופאה חוזרת??? האם יכול להיות שנעסתה טעות בתשובה של הביופסיה? האם קליטה בCT PET מעדיה חד משמעית על תאים סרטניים? אנא עיזרי לי...