תודה פרופ' בן יהודה על תשוובותייך בפורום בעולם של שפע מידע כל כך חשוב שיש תשובות מהימנות.בספר לא לסרטן של ד"ר שרייבר מומלץ לשתות תה ירוק ובכמויות.אני נמצאת עתה בטיפולי כימו ומבטרה האם את ממליצה על שתיית תה ירוק? תודה בברכה מירי
זוהי שאלה מאוד מורכבת ואני ממליצה לך לבקש מהאגודה למלחמה בסרטן את החוברת הנושאי השתלות המפרטת את כל הדברים שאת מעוניינת לדעת. לגבי חיסונים אסור לאחותך להחשף לחיסונים המורכבים מוירוסים מוחלשים. הכוונה לחיסון נגד פוליו הניתן דרך הפה (תת עורית אין בעיה) כיוון שהוירוס מופרש בצואה של התינוק במשך כ-6 שובועת לאחר ששתה את החיסון. היום יש חיסון חדש לרוטה וירוס שניתן דרך הפה ומחייב שאחותך לא תחשף להפרשות של התינוק. בנוסף לאחר ההשתלה מאבדים את החיסון כנגד כל מחלות הילדים (חצבת חזרת אדמת אבעבועות רוח וכ"ו) ואסור לה להחשף להם. אם נחשפה יש להודיע מיד לרופא המטפל והוא ידאג לתת חיסון פעיל למנוע את התפתחות המחלה (באבעבועות רוח בעיקר).
אני לא יודעת למה הוחלט לשלוח לחו"ל. מדובר באבחנה לא שכיחה ופרופ. בן הרוש (מטובי הפתולוגים בארץ רוצה כנראה לקבל אישור לאבחנתו. לגבי השאלה אם ניתן לחכות או לא, תצטרכי לשאול את הרופא המטפל כי זה קשור במצבו של בעלך.בהצלחה
אמי חולת CLL בשלב של אנמיה ספירת כדוריות לבנות גבוהה בלוטות מוגדלות בכל הגוף הוצע לה טיפול בCOP ורקורוומון. אמי חוששת מהטיפול הכימו האם יש טיפול אחר? מה סיכוי ההצלחה לריפוי או להפוגה? האם כדאי לאישה בת 75 להתנסות בכך?