היי דינה-לפניי שבוע בערך התחיל להופיע על השקדים שלי תפליט לבנה שניראת לכאורהחיידקית וזיהומית.במשטח גרון נמצא שזה לא זיהומי ולא חיידקי וכלום לא צומח מזה..התפליט לא כואבת לי בעת בליעה פשוט מציקה.בנוסף חזרו לי צמרמורות בכל הגוף וגירודים בעור.מאחר והנאורופילים הופיעו , יש מצב שהגוף עושה זיהום כלשהו בכוונה כדיי לגרות את עצמו להגן על הגוף וככה היצור יהיה מהיר יותר או משו?..האם יש קשר?-מדוע אני מקבלת ציקלוספורין? זה לא מדכא את המערכת החיסונית? הרי אני אמורה לשקם אותה לא?..תודה, גל :)
שלום פרופ' בן יהודה
בלימפומה של תאי B קטנים המרוכזים בטחול ובמח העצם (אין בלוטות פרט לאחת שקשה למצוא במישוש ופולטת חלש מאוד בבית השחי).טחול 15 ס"מ, המוגלובין 11, טסיות 60-70 אלף. ירידה איטית עם הזמן של הטסיות.כרגע במעקב, בלי טיפול.
- מקריאה ברשת, נראה שהממצאים מתאימים ל SMZL . האם יתכן? - יש אפשרות לקבוע את סוג הלימפומה לפי המרקרים מבדיקת מח העצם?- באיזה רמה של טסיות מתחילים לטפל ומה אפשרויות הטיפול?- באיזה תנאים מומלץ להוציא את הטחול?
תודה על הזמן שאת מקדישה לפורום. אעריך מאוד את דעתך.
התופעות של חום, הזעות לילה וירידה במשקל אכן מלוות לימפומה, אבל לא רק!גם לאשה מניקה יכולות להיות תופעות כאלה. יחד עם זה אני חושבת שכדאי שתעברי את בדיקת מח העצם ואינך צריכה להפסיק הנקה בגלל זה.בהצלחה ובריאות שלמה
האגודה למלחמה בסרטן סניף טבריה מזמינים חולי סרטן ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא מחלת הסרטן.
יום העיון יתקיים ביום ד' 4.3.09 בשעה 16:30 במלון "גני מוריה" (מלון חוף השקט לשעבר), ביציאה הצפונית מהעיר טבריה.
יום העיון אינו כרוך בתשלום. לתוכנית יום העיון ופרטים נוספים לחץ כאן
הביופסיה נעשתה כבר לפני 1/2 שנה עוד כשהייתי מאושפזת =ככה גילו את המחלה.עשו MRI לרגל וביופסיה. באורטו אונקו אמרו שיש עוד גידול בגב הקשור למחלה. הרופאה מהתחלה משום מה התכחשה לגידולים- ה MRI הנוכחי רק הוכיח שהאורטו אונקו צדקו באבחנה.העובדת הסוציאלית אמרה לי לפני חודשים שאין זה מעיניינה לטפל בקשר שלי עם הרופאה.כל אחד זורק אותי על הזולת. וככה זה מאז שחליתי. אילולא רופא המשפחה מקופת החולים - ממש רופא אצילי שנלחם ועוזר לי מולם - הייתי מתייאשת מזמןותאמיני לי שאני חוסכת כאן את פירוט הפישולים וההתבלבלויות שקרו בדרך.איני מצפה שרופא יזכור- בשביל זה יש תיק רפואי - בפעם האחרונה של הכימו - הוא עדיין היה ריק. הרופאה נעדרה מבי"ח חודשים על חודשים ולא הייתה מחליפה.אני מבינה שאולי גם היא חולה/ אין לה זמן ואנרגיה לטפל בכולם- מה אני אמורה לעשות עם זה? להרים ידיים?אני מחפשת רופאה /רופא שלא יאמר לי שאני בריאה ונקיה - כשיש לי בביטחון גרורות עדין בגב וברגל, ושידעו שהפט סיטי מרמה בעניין זה. ושצריך לעשות MRI יעשו זאת.אני מחפשת מישהו שיסכים ויעשה כל מאמץ לסלק כל שביב של המחלה מגופי, כדי שזו , אם עליה לחזור, תיקח פסק זמן ארוך יותר.בקיצור רופא/רופאה שחושבים שהם צריכים לטפל ביסודיות בחולה.אם אני מבינה נכון - כשמשאירים גרורות - אז הסיכוי שהמחלה תחזור ובאותה רמה- כי הגרורות בעצמות, הינו גדול יותר.יש מישהו כזה? ואיך אידע מי? ? ?או שבגלל שזה סרטן איטי שלא הורג מיד, אלא רק גורם סבל, יש מין רשלנות שכזו?! כי אני מקבלת תמונה שונה לחלוטין מאנשים שיש להם סרטן הנחשב אלים יותר.שם על כל פיפס - מיד קופצים לרפא.תודה על המענה שלך. איני יכולה עדיין פיסית לעשות נסיעה ארוכה כזו לירושלים.אשמח להתייחסות כלשהיאבברכה תמרה וכן אלך לאורטו אונקו- אבל הם יודעים את התשובה. האם יש סיכוי שהם ידאגו לי?