בוקר טוב
לפני כחודשיים וחצי פניתי לרופא אא"ג בגלל אי נוחות בצד ימין של הצוואר (מתחת ללסת) הוא מישש ומצא מספר קישריות לימפה שנראו לו תקינות (מירקם ותנועה) אך ליתר בטחון שלח אותי ל-US.
ב-US נמצאו 2 קשריות בגודל 1.5 ו-2 ס"מ מצד ימין ואחת בגודל 1.5 ס"מ מצד שמאל כאשר נרשם שהמראה הסונוגרפי שלהן תקין.
רופא אא"ג אמר שזה לא נראה לו בעייתי אך אמר לחזור על הבדיקה בעוד כ-3 חודשים (תחילת חודש הבא), בתקופה זו אי הנוחות באה והלכה ולא נמשכה תמיד ולא לאורך כל היום ואפילו שינתה מיקום מידי פעם.
אני לא סובל מהזעות בלילה ולא מירידה במשקל, אך המימצאים של ה-US גרמו לי להתעסק ולהתעמק בבלוטות מידי יום כולל מישוש האזורים כדי לוודא מה גודלן.
רציתי לדעת:
* האם לאחר חודשיים וחצי כבר היתה צריכה להיות נסיגה משמעותית בגודל הבלוטות ? (אומנם לא נראה לי לפי שיפוטי כי היה שינוי בגודל, אולי טיפה קטנו, אך יחד עם זאת ממישוש לא נראה לי שהמידות שנרשמו ב-US היו אכן נכונות, 1.5-2 ס"מ זה די גדול למישוש).
* האם המראה הסונוגרפי התקין לפני חודשיים וחצי יכול לשלול בעיות מסוכנות ?
* האם קישריות באזורים אלה תמיד ניתן למשש גם במצב תקין או שבמצב רגיל לא צריכים בכלל להרגיש אותם במישוש. (מרגישים אותם רק מתחת ללסת ורק במצב בו אני מוריד את הראש מטה והן נדחקות לכיוון עצם הלסת התחתונה).
* היתכן כי גודל זה נשאר/ישאר לתמיד בגלל מחלה ויראלית סוערת שהיתה לי לפני כ-5 שנים שערבה בלוטות, כבד וחום ? וכן פוליקוליטיס ממנה אני סובל מידי פעם בעיקר ברגליים אך גם מידי פעם ליד האף, רקות, ראש, וסנטר ?
* מבקש יעוץ מאחר ואני מאוד מודאג לגבי הנושא הנ"ל
תודה רבה מקרב לב
*
שלום
לאחר תלונות על כאבי ראש ברמת יומ יום נערך בירור המטולוגי ודמי להלן התוצאות החריגות בלבד האם ניתן לקשור וביחוד מה אומרת תוצאת ה LAP תודה
בת 33 מעשנת לוקחת במידת הצורך פריזמה לטיפול בחרדות
שאר הבדיקות תקינות כולל כדוריות,המוגלובין ושקיעת דם
ש'התב עצובמ
הדות