בהמשך לשאלותי:- האם סוג הגידולים הזה הוא תורשתי? אם בודקים את ה DNA ובהתאם מכינים את ה טיפול (DNA MICROARRAY) ?האם בני המשפחה צריכים לבצע בדיקות גנטיות ולהיות בבקרה?אודה לך מאוד, בת מודאגת
פרופ' דינה בן יהודה שלום,לאבא שלי בן 81 גילו NHL מסוג DLBCL מתת סוג GCB לפי ה CT לא הודגמומוקדים או אברים חשודים חוץ מבית שחי ימין בלוטה אחת 3.9 ס"מהשבוע יבצע CT/PET וגם ביופסית מוח עצם אבל הרופאה המטפלת ההצעה הראשונית שלה לפרוטוקול הטיפול הוא:R-CHOP עם ממבטרה סדרה של 4 טיפולים והקרנות כולל לקיחת PREDINSON עם הסבר שיכול להיות עליה דרסטית ברמת ה סוכר 600שאלתי:1)האם חייבים לתת PREDINSON ? ואם כן האם אין תחליף לחולה הסכרת?2) האם לאחר ביצוע ה CT/PET התוצאות הראו שאין אבר אחר מעורב וגם בדיקת מח עצם תקינה אין פרוטוקול טיפול שונה שלא מכיל כימוטרפיה?3) האם אפשר לבקש חזרה על ניתוח של הממצא ההיסטולוגי במעבדה אחרת בארץ?אודה לך מאוד על תשובתך.
מסקרן אותי על סמך מה נקבע שאביך סובל מתת סוג GCB בתשובה לשאלותיך:1. הפרדניזון חשוב בטיפול יש לשמור דיאטה דלת סוכר ולפעמים צריך לתגבר טיפול כנגד סכרת2. לא, הפרוטוקול משתדרג אם יש מעורבות מחוץ לבלוטות לא להיפך3.בוודאי שאפשר לבקש בדיקה מחדש של התכשיר הפתולוגי
זו המשך של ההודעה הקודמת מאתמול. בנוסף לערכים החריגים נמצא גוש עגלגל רך בצד שמאל למטה וטחול מוגדל. אודה לך מאוד אם תוכלי לכוון אותי בהקדם לבדיקות נוספות כמו גם האם אני צריכה לשלול לימפומה / לוקמיה / מיאלומהתודה רבה על הפורום שבו את מאפשרת מעט להבין ולא להיות בעלטה ובדאגה מוחלטים.