שלום, אני בת 31, לפני כ-4 חודשים הופיעה בלוטת לימפה מוגדלת במפשעה, באולטרסאונד ניצפו שלש בלוטות, האחת חשודה לתהליך שאתי, היא הוצאה בביופסיה פתוחה, ואבחנה מחלת שרטת החתול( אני אכן מגדלת שני חתולים , נשרטת וננשכת, לא אחת), נשארה בלוטה נוספת מודלת ליד זו שהוצאה, שאכן נסוגה בחודש האחרון ונעלמה כמעט כליל, בשבוע האחרון אני מרגיה בלוטה נוספת חדשה במפשעה הנגדית, וכן בלוטה קטנה כ-חצי ס"מ בצואר וכן בחדשיים האחרונים החלו הזעות ליליות ( לא הזעה קיצונית שהסדינים והכריות נירטבים, אלא רק בגוף- אין לי ממש מדד לגביי מהי הזעת לילה נורמאלית ומה לא ), בדיקות הדם תקינות
ביקרתי בשלשה חודשים האחרונים אצל שלשה פרופ' שונים לחוות דעת, כולם סבורים שהכל בסדר, אך משום מה אינני שקטה כלל וכלל, מה עליי לדעתך לעשות, האם יש דרך לבדוק ארת הבלוטות מבלי להוציא את כולן?
סליחה על השאלה הארוכה
לכבוד פרורפ' בן יהודה,תודה על תשובתך, האם נערכים בארץ ניסויים שמשתמשים ב תרופה XCYTRINבלי כימותרפיה לטיפול בלימפומה אגריסיבית מסוג B ולא רק לחולים שהמחלה שלהם חזרה
פרופ דינה בן יהודה שלום,האם תוצאות של PET/CT שהן כדלקמן:מודגמות קליטות פתלוגיות בבלוטות לימפה מרובות בבית השחי מימין ובאיזור סופרא-קלוויקולרי מימין.קליטה מעט מוגברת בבלוטה תת-לסתית מימין - בלוטה ריאקטיבית? יתכן אתר מחלהמשנה פרוטוקול הטיפול בלימפומה אגרסיבית מסוג GCB B מ R-CHOP 4 טיפולים והקרנה ל קורס טיפול של 6R-CHOP בלי הקרנות?החולה בן 81 , מה יותר גרוע תגובות הקרנה או כימוטרפיהתודה רבה על תשובתך
שלום,
כמה זמן לאחר סיום טיפולים כימותרפים (ABVD לטיפול בהודג'קינס. 12 טיפולים) הזרע חוזר להיות תקין ואפשר לחשוב על הרחבת המשפחה? או במילים אחרות - כמה זמן לאחר סיום הטיפולים אפשר לנסות ולהיכנס להריון?
האם לבדיקות הPET-CT התקופתיות שנעשות לביקורת יש השפעה על איכות הזרע?
האם יש צורך בבדיקות זרע כלשהן לפני הנסיונות?
תודה ויום טוב.
מעורבות של הלימפומה במיקום תת עורית בהחלט אפשרית. בלימפומה פוליקולרית לא כל כך חשוב שלב המחלה אלא ה-GRADE הדרגה שלה. יש 3 GRADES שקובעים את דרגת הממאירות. I שבו הפתולוג רואה בביופסיה תאים קטנים בלבד, II כשיש גם קטנים וגם גדולים ו-III כשיש בעיקר תאים גדולים. כשהרופאה שלך תחזור היא תחליט באם ברצונה לעשות ביופסיה מהגוש ולקבוע את דרגת הממאירות של הלימפומה או יתכן שתחליט שאין צורך בכך. אפשרות נוספת היא שזוהי אינה לימפומה אלא ליפומה (גוש שומני) שאין לה שום משמעות.כמובן שבלי לראותך לא אוכל לעשות אבחנה בין השניים.
פרופ' דינה בן יהודה שלוםתודה רבה על תשובתך.בתוצאות הפיופסיה כתוב הנ"לDiffuse large B-cell lymphoma (DLBCL) ו germinal center B-cell-like (GCB)עם פירוט ה CD למיניהם.היום ביצע CT/PET ולא היה שום ממצא חוץ מהבלוטה בבית השחי.גם עבר בדיקת פיופסינ מח עצם אך אין לנו עדיין תוצאות.הרופאה אמרה היום משפט: היא יכולה להתחיל טיפול לפני תוצאה סופית של מח עצם.שאלתי:האם אפשר לקבוע STAGEכבר עם האינפורמציה הקיימת לנו היום?האם עקב תוצאות ה CT/PET חייבים לשקול REVIEW חוזר על הפיופסיה?האם הטיפול הכימוטרפי הוא הדרך היחידה למקרה הזה בהתחשב שהחולה בן 81?האם בלי ניתוח מדויק לתת-סוג של הסרטן אפשר לטפל?אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי בקבעית תהליך ברור להשגת דיאגנוזה מדויקתכי המטרה שלי ושל משפחתי לא CURE לעד עשר שנים אלא אם לשמר את המחלה עם איכות חיים סבירה.