בכך קיבל משרד הבריאות את עמדת האיגודים המקצועיים: גסטרואנטרולוגיה, אונקולוגיה, גנטיקה והאגודה למלחמה בסרטן.
להחלטה זאת משמעות עצומה עבור המטופלים ובני משפחתם. אחד מכל 30 איש עם ממאירות המעי או הרחם ימצא נשא לתסמונת לינץ. לרוב יש סיפור משפחתי של ריבוי ממאירויות של המעי הגס או הרחם , עם מעורבות של בני משפחה רבים ובגילאים צעירים, אבל ייתכנו גם מקרים שלא היה ידוע על סיפור משפחתי.
לבדיקה לנוכחות תסמונת לינץ במטופל עם ממאירות חשיבות עצומה, שכן גידולים במטופלים עם תסמונת לינץ רגישים לטיפולים אימונולוגיים ולכן אבחון התסמונות יכול לשנות את מהלך המחלה ולא פחות חשוב האבחון מאפשר איתור קרובי המשפחה עם נשאות הנמצאים בסיכון לסרטן החל מגיל צעיר והאבחון מאפשר מעקב נכון אחר המטופל ובני משפחתו ומניעת תחלואה ומוות מסרטן.
לפי ההנחיה החדשה, החל מחודש אוקטובר 2020, כל מטופל שנותח בשל ממאירות המעי או הרחם מתחת לגיל 70, ללא קשר לסיפור המשפחתי, ייבדק לחשד לתסמונת לינץ, בהתבסס על החומר הניתוחי. מטופלים אשר ימצאו חשודים בבדיקה של הפתולוג יצטרכו להשלים את הבירור הגנטי להמצאות תסמונת לינץ.
ראשית הערכות המערכות בקופות החולים, בתי החולים ובכללם בבתי החולים הפרטיים, לבדיקה מהימנה לנוכחות תסמונת לינץ' בכל מקרה של חולה חדש שאובחן
האתגר של הרופאים המטפלים – כירורגים, גינקולוגים, אונקולוגים ורופאי המשפחה לדאוג לביצוע הבדיקה, לזהות נכון את התשובה הפתולוגית ולהפנות את המטופלים, בהם אותר חשד לתסמונת לינץ', להמשך בירור גנטי.
אתגר בני משפחות החולים שעליהם להשלים את הבירור הגנטי, כדי להפחית תחלואה ותמותה
לסיכום: נקבע והושג צעד חשוב וקריטי עבור ציבור החולים.
האגודה למלחמה בסרטן מברכת על צעד חשוב זה עבור ציבור החולים ובני משפחתם, צעד שבכוחו למנוע תחלואה ותמותה , וקוראת למשרד הבריאות והקופות לדאוג ליישמו הראוי והמיטבי.
קישור לקובץ